Strona 28 z 30 PierwszyPierwszy ... 182627282930 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ja zakupiłam u nich obiektyw canona 50 1.8. Po rozpakowaniu okazało się, że nie ma gwarancji producenta. Telefon do sklepu - uprzejmy pan powiedział, że na ten obiektyw nie ma gwarancji. Telefon do canona - pani powiedziała, że gwarancja producenta jest wydawana na wszystkie produkty. Kolejny telefon do fotoit - tak, zgadza się, canon dodaje gwarancję do wszystkich produktów, ale wyjątkiem są te z dystrybucji europejskiej. Nie jestem obeznana w temacie - więc dzwonię po raz kolejny do canona, żeby się upewnić o co chodzi z tymi gwarancjami. Pani na infolinii dokładnie mi wyjaśniła, że gwarancja wydawana jest do każdego produktu, poza tym powiedziała mi też, co mam zrobić, jeśli sprzedawca nadal nie będzie chciał wydać gwarancji. Przygotowana więc na wszystkie możliwości, wykonuję 3 telefon do fotoit. Rozmawiałam z trzecią osobą już tego dnia z tego sklepu, która radośnie stwierdziła, że gwarancja oczywiście jest i zapraszają po odbiór. Nie wiem więc czemu tak się bronili przed wydaniem tej gwarancji i czemu były potrzebne moje 3 telefony zanim udało mi się uzyskać gwarancję :/
    C 30 | C 50D | 8 fisheye | 17-55 | 35 | 50 | 85 |

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Kiedy byłem osobiście w FotoIt, oprócz mnie było tam jeszcze 7 innych, kupujących osób. 4 chłopaków dwoiło się i troiło, żeby nas obsłużyć więc nie dziwię się, że rozmowy telefoniczne prowadzą lakonicznie i szybko. Telefon dzwonił co chwilę...
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Kiedy byłem osobiście w FotoIt, oprócz mnie było tam jeszcze 7 innych, kupujących osób. 4 chłopaków dwoiło się i troiło, żeby nas obsłużyć więc nie dziwię się, że rozmowy telefoniczne prowadzą lakonicznie i szybko. Telefon dzwonił co chwilę...
    A wystarczy zrobić konkretny podział obowiązków (np 1 dedykowana osoba do obsługi telefonicznej), zakupić IVR ("jesteś n-tą osobą oczekującą na połączenie, szacowany czas oczekiwania na rozmowę to n minut" ).
    No ale do tego trzeba się przyłożyć by z firmy garażowej awansować na bardziej prokliencką .

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A wystarczy zrobić konkretny podział obowiązków (np 1 dedykowana osoba do obsługi telefonicznej), zakupić IVR ("jesteś n-tą osobą oczekującą na połączenie, szacowany czas oczekiwania na rozmowę to n minut" ).
    No ale do tego trzeba się przyłożyć by z firmy garażowej awansować na bardziej prokliencką .
    I byłaby się zrobiła telekomuna, albo coś podobnego.
    Ja na jakośc obsługi w FotoIt nie narzekam. Ale ja mam normalne wymagania i nie robię z pierdów afery.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Co do do FOTOita plus że maja zazwyczaj wszystko od ręki,ale trzeba uważać bo...dzwonisz chcesz sprzet nówke sztuke w pudełku nie macaną mówią że maja specjalnie dla CIEBIE ty przyjezdzasz otwierasz pudełko a tu tłuste paluchy na szkle albo najlepsze jest u nich zaokrąglanie cen, jest koncówka -99 albo -98 to zawsze Ci podbiją dziwny sklep...ale osbiście wole FOTOFORME bezproblemowy sklep

Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Mi zaokraglili 20 PLN w dół, bo nie mieli wydać. Ale zakupy były na kilka tysi więc pewnie dlatego

---Moje zdjecia na FB---

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Mi w sumie też ze 2 miesiące temu zeszli z ceny gripa do 7d bo zbrakło mi 5 zł do domu mialem kawałek a z bankomatu przecięz 5zł nie wyjme więc mi darowali

Domyślnie

Jest to mój pierwszy i niestety mało optymistyczny watek na forum, więc witam wszystkich serdecznie.
    Jakiś miesiąc temu kopiłem w FotoIt 50d + tamiego 17-50 ze stabilizacja. Jako ze mieszkam za granicą poprosiłem moją mamę o przywiezienie mi sprzętu. Kilka dni wcześniej zadzwoniłem do sklepu z zapytaniem czy są w stanie dobrać mi w miarę dobry egzemplarz. "Oczywiście, ze tak" - padła odpowiedź. Spytałem tez o możliwość zapłaty amerykańska karta kredytową - i tu, po konsultacji z prawdopodobnie drugim pracownikiem, padła odpowiedz negatywna. Na miejscu jednak płatność w/w kartą nie stanowiła już żadnego problemu. Ale nie o tym chciałem...
    Jak już wspomniałem sprzęt kupiony ok miesiąca temu, dotarł do mnie dzisiaj rano. Otwieram , podpinam szkło, pierwszy strzał na 50mm ... no w miarę ok, chodź dziwne mydło po prawej strony kadru. Drugi strzał na 24mm - back focus ok 2m z odległości ok 4-5m.!!!. Włączam VC i w kadrze podczas ostrzenia widzę przemieszczającą się w kierunku do mnie lewą część soczewki/ek (???), albo prawą część w kierunku ode mnie!!!
    Bez VC w/w efektu nie odnotowałem. Chwila konsternacji i szybka konsultacja z zaprzyjaźnionym sprzedawca ze sklepu foto niedaleko (jakąś godzinkę temu). Moje spostrzeżenia potwierdzają się, a gość ze zdumieniem stwierdza, ze takiego złomu to jeszcze nie widział na oczy i ze w ogóle ten obiektyw nie powinien trafić do sprzedażny
    Telefon do FotoIt i..."my sprzedaliśmy na 100% sprawny" i parę razy sugestia o uszkodzeniu podczas transportu, bądź upuszczeniu (przemilczałem choć musiałem mocno gryźć się w język)... no cóż, dlaczego mnie to nie dziwi.
    Na pytanie o europejską gwarancję - powinna działać, ale nie gwarantujemy (???).
    Podsumowując - obiektyw dobrali mi na prawdę jeden z lepszych!
    Łoogromne bf na krótkim końcu i coś spaprane z VC.
    Zaczynam się utwierdzać w przekonaniu, że do polskiej dystrybucji, rzeczywiście trafiają same "najlepsze" egzemplarze. Chodź z drugiej strony dużo osób kupiło i problemów nie mają. Widocznie takie moje szczęście.
    Tak czy inaczej ja FotoIt mówię na dzień dzisiejszy DZIĘKUJĘ!
    I jeszcze drobna rada, starajcie się sprawdzać ich sprzęt przed sięgnięciem po kartę.
    Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego dnia.

Domyślnie

Witam serdecznie,

Nasza firma po zakupie daje 10 dni rękojmi na zakupiony sprzęt, jeżeli w tym okresie okaże się wadliwy wystarczy dostarczyć do naszego sklepu towar a zostanie on wymieniony na egzemplarz wolny od wad.

Z poważaniem

Łukasz
    FOTOit

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoit.pl Zobacz posta
    Witam serdecznie,

Nasza firma po zakupie daje 10 dni rękojmi na zakupiony sprzęt, jeżeli w tym okresie okaże się wadliwy wystarczy dostarczyć do naszego sklepu towar a zostanie on wymieniony na egzemplarz wolny od wad.

Z poważaniem

Łukasz
    FOTOit
    nawet chyba nie musi być wadliwy, kiedyś marudziłem że moja 28 1.8 od Was jakoś marnie ostrzy, pamiętam że dzwoniłem i też mówiliście że spoko, że można wymienić.
    Potem się okazało że jednak to nie 28 1.8 ale ja marnie ostrze

Strona 28 z 30 PierwszyPierwszy ... 182627282930 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów