Strona 20 z 38 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zupełnie przypadkiem natknąłem się na to:

http://canon-board.info/showthread.p...oit#post312216

Trzeba poczytać też trochę poprzednich postów użytkownika Zbig w tym wątku, aby dokładniej przeczytać o całej sytuacji.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    ponieważ w większości są to zmiany w dół - ja jestem za. Nawet wiedząc że aparat który kupiłem za pół roku będzie o kilkaset złotych tańszy - jestem za.

Wszystko OK, popatrzmy na politykę cenową Nikona - co miesiąc dostaję nowy cennik i ceny są zazwyczaj niższe niż w poprzednim miesiącu. W przypadku Canona nie ma żadnej reguły.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blizzard2 Zobacz posta
    Istnieją dwa rodzaje rynku - jeden rynek dystrybutorów i drugi rynek prywatnych importerów. (..)
    Dokładnie! I dla jednych i dla drugich klientów starczy, bo jeden lubi mieć porządną gwarancję, serwis, fakturę itp., a drugi woli "najtaniej w mieście". I nie ma pod tym względem lepszych lub gorszych, to po prostu różne sposoby kupowania zabawek.

Problem pojawia się wtedy, gdy "dystrybutor" (a zakładam, że tak jest w tym przypadku) zaczyna robić, opisywane przez niektórych powyżej, sztuczki z wycinaniem kodów, dziwnymi fakturami, gwarancjami, inną ceną na telefon a inną w sklepie itp. itd. W tym momencie schodzi do poziomu TIPa - i niech się nie dziwi reakcji klienta.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Ja akurat dodam tyle ze bylem ze znajomym w sklepie w Kraku gdzie mial kupic obiektyw za cene X. Oczywiscie zanim go kupil, zadzwonil, z pytaniem o ewentualny rabat. Powiedziano mu ze moga opuscic 100 zl. No to juz fajnie bo szklo zamiast 3900 kosztuje 100 zl mniej. Udajemy sie do sklepu po odbior. Tylko czemu w pudle jest wyciety kod? No bo to taki cashback ale w sumie mysmy panu obnizyli cene, nie musi pan juz wysylac po zwrot, czekac czy dojdzie czy nie, a moze zagubi sie po drodze i bedzie pan stratny. Wiec ma Pan obiektyw za 3800 no nawet mozemy na 3750 sie ugadac...a my... opuscilismy sklep a obiektyw zakupilismy w drugim gdzie niczego nie brakowalo i chociaz kosztowal 3900, to po wyslaniu Cashbacka obiektyw wyniosl 3900 - 570 zl. Drugim incydentem to byla cena w jednym z Warszawskich sklepow cena na aparat 40D. Cena byla mniej wiecej o 250 zl drozsza niz konkurencja, a na moje pytanie odpowiedziano ze przeciez i tak wypelnie Cashback to mi zwroca 270 zl i powinno byc ok. Muslalem ze Casback rabat ktory dostaje kupujac sprzet za cene X a nie za cene X+y (wielkosc cashbacku) a potem - y (wielkosc Cashbacku) bo w taki sposob dochodze do cen wyjsciowych bez zadnych chorych promocji.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Coś już napisał Awatar dobert
    Miasto
    NL

Domyślnie

Zważywszy wszystko co wydażyło się w tym wątku, niniejszym dziękuję Salowi, że go zaczął. Przed chwilą miałem otwarte drugie okno przeglądarki z prawie kompletnym zamówieniem w fotoit. Wpisałem tylko, dla śmiechu, w google "fotoit kupować?" i zacząłem czytać trzeci wynik... Ich finansować nie chcę.

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Nie chcesz darmowej karty?
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Coś już napisał Awatar dobert
    Miasto
    NL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz Golinski Zobacz posta
    Nie chcesz darmowej karty?
    Przypuszczam, że skoro jest to oferta specjalnie dla naszego forum, to będzie jakiś Memory Stick...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    Muslalem ze Casback rabat ktory dostaje kupujac sprzet za cene X a nie za cene X+y (wielkosc cashbacku) a potem - y (wielkosc Cashbacku) bo w taki sposob dochodze do cen wyjsciowych bez zadnych chorych promocji.
    ...i miales racje, tylko niektorym sprzedawcom brak po prostu klasy.
    W "moim ulubionym sklepie" w Paryzu nie dosc, ze 40D kosztowal 999E (doslownie 999, podczas kiedy konkurencja trzyma 1200-1300), dodatkowo mozna bylo zrobic cashback. Sprzedawcy BK PHOTO do zamkniecia sklepu ostatniego dnia cashbacku wystawiali, po zaplaceniu zaliczki, faktury z data graniczna cashbacku na sprzet, ktory mial byc sprowadzony transportem po zakonczeniu operacji Canona. Przyznacie, ze sprzedajacy wykazal sie dobra wola. Dobry klient to ten, ktory wraca.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Obiektyw Zobacz posta
    W "moim ulubionym sklepie" w Paryzu nie dosc, ze 40D kosztowal 999E (doslownie 999, podczas kiedy konkurencja trzyma 1200-1300), dodatkowo mozna bylo zrobic cashback. Sprzedawcy BK PHOTO do zamkniecia sklepu ostatniego dnia cashbacku wystawiali, po zaplaceniu zaliczki, faktury z data graniczna cashbacku na sprzet, ktory mial byc sprowadzony transportem po zakonczeniu operacji Canona. Przyznacie, ze sprzedajacy wykazal sie dobra wola. Dobry klient to ten, ktory wraca.
    Dokładnie. Ja mam też taki sklep w Lozannie - teraz mam do niego ponad 200km, a do tego prawie pod ręką większość internetowych sklepów z czołówki wszelkich porównywarek cen. Jednak jeśli kiedyś w końcu na długie tele uzbieram , to wsiądę w pociąg i pojadę właśnie tam.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Fotopanorama rowniez idzie bardzo na reke. Ja dostalem dowod zakupu 3 dni po tym jak skonczyl sie Cashback i dzieki temu zalapalem sie na zwrot za szklo. W podobnej sytuacji widzialem druga osobe tylko ona sie nie zgodzila bo twierdzila ze skoro dzisiaj zakupila to dzisiaj powinna dostac paragon bo tak to ma 3 dni gwarancji juz mniej.Oby to szklo nie popsulo sie w ostatnie 3 dni gwarancji zatem.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Strona 20 z 38 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów