Zupełnie przypadkiem natknąłem się na to:
http://canon-board.info/showthread.p...oit#post312216
Trzeba poczytać też trochę poprzednich postów użytkownika Zbig w tym wątku, aby dokładniej przeczytać o całej sytuacji.
Zupełnie przypadkiem natknąłem się na to:
http://canon-board.info/showthread.p...oit#post312216
Trzeba poczytać też trochę poprzednich postów użytkownika Zbig w tym wątku, aby dokładniej przeczytać o całej sytuacji.
Dokładnie! I dla jednych i dla drugich klientów starczy, bo jeden lubi mieć porządną gwarancję, serwis, fakturę itp., a drugi woli "najtaniej w mieście". I nie ma pod tym względem lepszych lub gorszych, to po prostu różne sposoby kupowania zabawek.
Problem pojawia się wtedy, gdy "dystrybutor" (a zakładam, że tak jest w tym przypadku) zaczyna robić, opisywane przez niektórych powyżej, sztuczki z wycinaniem kodów, dziwnymi fakturami, gwarancjami, inną ceną na telefon a inną w sklepie itp. itd. W tym momencie schodzi do poziomu TIPa - i niech się nie dziwi reakcji klienta.
Ja akurat dodam tyle ze bylem ze znajomym w sklepie w Kraku gdzie mial kupic obiektyw za cene X. Oczywiscie zanim go kupil, zadzwonil, z pytaniem o ewentualny rabat. Powiedziano mu ze moga opuscic 100 zl. No to juz fajnie bo szklo zamiast 3900 kosztuje 100 zl mniej. Udajemy sie do sklepu po odbior. Tylko czemu w pudle jest wyciety kod? No bo to taki cashback ale w sumie mysmy panu obnizyli cene, nie musi pan juz wysylac po zwrot, czekac czy dojdzie czy nie, a moze zagubi sie po drodze i bedzie pan stratny. Wiec ma Pan obiektyw za 3800 no nawet mozemy na 3750 sie ugadac...a my... opuscilismy sklep a obiektyw zakupilismy w drugim gdzie niczego nie brakowalo i chociaz kosztowal 3900, to po wyslaniu Cashbacka obiektyw wyniosl 3900 - 570 zl. Drugim incydentem to byla cena w jednym z Warszawskich sklepow cena na aparat 40D. Cena byla mniej wiecej o 250 zl drozsza niz konkurencja, a na moje pytanie odpowiedziano ze przeciez i tak wypelnie Cashback to mi zwroca 270 zl i powinno byc ok. Muslalem ze Casback rabat ktory dostaje kupujac sprzet za cene X a nie za cene X+y (wielkosc cashbacku) a potem - y (wielkosc Cashbacku) bo w taki sposob dochodze do cen wyjsciowych bez zadnych chorych promocji.
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje
Zważywszy wszystko co wydażyło się w tym wątku, niniejszym dziękuję Salowi, że go zaczął. Przed chwilą miałem otwarte drugie okno przeglądarki z prawie kompletnym zamówieniem w fotoit. Wpisałem tylko, dla śmiechu, w google "fotoit kupować?" i zacząłem czytać trzeci wynik... Ich finansować nie chcę.
...i miales racje, tylko niektorym sprzedawcom brak po prostu klasy.
W "moim ulubionym sklepie" w Paryzu nie dosc, ze 40D kosztowal 999E (doslownie 999, podczas kiedy konkurencja trzyma 1200-1300), dodatkowo mozna bylo zrobic cashback. Sprzedawcy BK PHOTO do zamkniecia sklepu ostatniego dnia cashbacku wystawiali, po zaplaceniu zaliczki, faktury z data graniczna cashbacku na sprzet, ktory mial byc sprowadzony transportem po zakonczeniu operacji Canona. Przyznacie, ze sprzedajacy wykazal sie dobra wola. Dobry klient to ten, ktory wraca.
║ 50D i 30D + graty ║
Fotopanorama rowniez idzie bardzo na reke. Ja dostalem dowod zakupu 3 dni po tym jak skonczyl sie Cashback i dzieki temu zalapalem sie na zwrot za szklo. W podobnej sytuacji widzialem druga osobe tylko ona sie nie zgodzila bo twierdzila ze skoro dzisiaj zakupila to dzisiaj powinna dostac paragon bo tak to ma 3 dni gwarancji juz mniej.Oby to szklo nie popsulo sie w ostatnie 3 dni gwarancji zatem.
Jarek
----------------------------------------
Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje