Strona 11 z 38 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 378

Wątek: Zakupy w FotoIt

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Jeżeli to prawda co piszesz to już rozumiem dlaczego jeden ze sprzedawców w FOTOIt zareagował szybka zmianą decyzji po tym, jak powiedziałem na głos do żony "Jedziemy do Łomianek" (chodziło o gwarancję) :-P
    A ja glupi im powiedzialem, ze jechalem przez cala Wawe z Lomianek (mieszkam w okolicy), zeby sie dowiedziec ze maja jedynie jakies lipne lampy z wydrapanymi kodami...
    Pewnie pomysleli, ze bylem w Lomiankach na zakupach, nic nie kupilem, wiec mi bardzo zalezy i ze moga mnie potraktowac jak frajera...
    Ech.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

sal,

co do marży 100-200zł na body za 4k - co ktoś wyzej pisał- to bzdura

co do rabatu to ich kalkulacja i mogą ci dać lub nie, a ty możesz kupić lub nie i tu nie ma się co obrażać...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeżeli to prawda co piszesz to już rozumiem dlaczego jeden ze sprzedawców w FOTOIt zareagował szybka zmianą decyzji po tym, jak powiedziałem na głos do żony "Jedziemy do Łomianek" (chodziło o gwarancję) :-P
    Jak kupowałem 17-40 u Beaty Suskiej w Łomiankach i wybierałem sobie z dwóch egzemplarzy u nich przy komputerze (był to kwiecień/maj br.) to jakiś Pan odbierał zamówienie na pokaźną sumkę (ponad 30 000 PLN) i został zapytany o dane do faktury i usłyszałem wtedy FotoIT, ul Czerniakowska - no i byłem lekko zdziwiony Na podstawie tego napisałem to, że może u nich się zaopatrują.
    Notabene jak dzwoniłem w zeszłym miesiącu do Łomianek to dziwnym trafem Pan (mąż - właściciel) poinformował mnie, że sklep FotoIT posiada 40D (chciałem się dowiedzieć w Łomiankach ceny) i to jest chyba najtańszy sklep w Warszawie, który ma 40D Więc dziwnym trafem z Łomianek zostałem zaproszony do FotoITu, więc skojarzyłem fakt, że to zamówienie wtedy jak kupowałem 17-40/4.0 co ten Pan odbierał nie jest przypadkiem i zwyczajnie kupują u BEA-Błysk

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta

co do rabatu to ich kalkulacja i mogą ci dać lub nie, a ty możesz kupić lub nie i tu nie ma się co obrażać...
    Zgadzam się Marku, że jak chcą to dadzą, jak nie to nie. I w sumie 100zł w sumie jest taką przyjemną kwotą jak na body, bo zawsze mam już 100zł w kieszeni i na coś tam je mogę wydać
    Jednak czasami kupując zestaw od ręki za XXXXX PLN taka kwota jest już dziwna na tle tej kwoty. Ale zgadzam się, oni też muszą zarobić i jakby ich rozumiem. Jednak stwierdzenie, że klient, który gada o zniżce to biedny klient to dla mnie przegięcie. Wykładając XXXXX PLN no wiadomo, że jakby zostało trochę pieniędzy to człowiek by się ucieszył. I mówiąc na myśli, że w niektórych wypadkach mógłby to być większy rabat nie miałem na myśli tak jak mi to przypisał jeden z użytkowników oddania sprzętu za 100zł, albo za darmo.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Olszewski Zobacz posta
    Jednak stwierdzenie, że klient, który gada o zniżce to biedny klient to dla mnie przegięcie. Wykładając XXXXX PLN no wiadomo, że jakby zostało trochę pieniędzy to człowiek by się ucieszył. I mówiąc na myśli, że w niektórych wypadkach mógłby to być większy rabat nie miałem na myśli tak jak mi to przypisał jeden z użytkowników oddania sprzętu za 100zł, albo za darmo.
    Pisałem o sytuacjach których byłem świadkiem wielokrotnie - gdy klient potrafił przez 20 minut negocjować zniżkę w wysokości 10-20 zł, przy zakupie towaru za około 2000 zł. Dla wyjaśnienia: były to sytuacje gdy osoba ta otrzymała już zniżkę około 50-100 zł ale dla nich to było mało. Takich ludzi nie potrafię zrozumieć.
    Odnośnie biednych klientów - co innego zapytać o upust, a co innego żądać upustu i biadolić przez pół godziny nad 20 zł. Nie można wymagać od sklepu żeby sprzedawał poniżej kosztów. Jest tu wielu fotografów ślubnych, może któryś napisze co sobie myśli o kliencie który godzinami negocjuje by otrzymał zdjęcia poniżej kosztów a wesele obsłużył za darmo. W sumie nie za darmo bo na weselu był a nic parze młodej nie dał, a mógł się najeść i napić. W sumie zdzierca bo nie dość że bawił się na weselu za darmo to jeszcze chce jakiś pieniędzy. Niewdzięcznik.

To że jakiś aparat kosztuje mniej w innym sklepie to chyba dobrze. Tylko dlaczego osoba biadoląca na to że nie dostała zniżki w Fotoit nie kupiła aparatu w poznaniu za 3600??? Przecież można było uzgodnić ze sklepem zakup z dostawą realizowaną przez firmę kurierską. Pewnie w warszawie też by się znalazł jakiś tip z podobną ceną.
    Generalnie powowdem dla którego wziąłem udział w tejdyspucie było to że ktoś twierdzi że sklep był zły bo ośmielił się nie mieć najniższych cen a ponadto nie dał mu zniżki której wcale dać nie musiał.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Jest tu wielu fotografów ślubnych, może któryś napisze co sobie myśli o kliencie który godzinami negocjuje by otrzymał zdjęcia poniżej kosztów a wesele obsłużył za darmo. W sumie nie za darmo bo na weselu był a nic parze młodej nie dał, a mógł się najeść i napić. W sumie zdzierca bo nie dość że bawił się na weselu za darmo to jeszcze chce jakiś pieniędzy. Niewdzięcznik.

.
    miałem przypadek,że przyszły pan młody powiedział: ".. jak pan spusci 100zł to pana bierzemy, no bo jak to moze być że kamerzysta bierze mniej a ma tyle obróbki i montazu ..??..." powiedziałem krótko, że ja mam swój cennik i nawet 10zł mniej się nie da... Młodzi sie nie odezwali a termin przez innych zajęty. Ja zamiast upustów daje gratisy niespodzianki...

Sam natomiast kupuję raczej w jednym sklepie i się targuję... A targuję się do cen bliskich na rynku... Jeśli cena np za lampę u tipa np. na 580exII 1600 a u "mojego" sprzedawcy 1750 to trudno sie nie targować. Mam jednak świadomość ewentualnej reklamacji sklepowa vs CP więc proponuję cenę jak u TIPa i dostaję minimalnie wyższą i kupuję u "mojego"...Prosty normalny mechanizm...
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 28-12-2007 o 10:03

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Notabene jak dzwoniłem w zeszłym miesiącu do Łomianek to dziwnym trafem Pan (mąż - właściciel) poinformował mnie, że sklep FotoIT posiada 40D (chciałem się dowiedzieć w Łomiankach ceny) i to jest chyba najtańszy sklep w Warszawie, który ma 40D
    Dobre:-))
    Ja z tym Panem rozmawiałem w sprawie 50mm f/1,4, to mnie przekierował do jeszcze innego sklepu w Warszawie - http://www.fotooskar.com.pl.
    I faktycznie cenę mieli znacznie niższą niż w FOTOit, o dobre 200PLN.

Jak by nie patrzeć robimy tu niezła "krecią robotę", a w FOTOIt lepiej sie nie przyznawać do członkostwa w CB;-))))
    Biegam, bo lubię

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

sal,

co do marży 100-200zł na body za 4k - co ktoś wyzej pisał- to bzdura.
    Mylisz się, to niestety fakt. Przykładowo na body D300 mam marżę 250 zł brutto.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

miałem przypadek,że przyszły pan młody powiedział: ".. jak pan spusci 100zł to pana bierzemy, no bo jak to moze być że kamerzysta bierze mniej a ma tyle obróbki i montazu ..??..." powiedziałem krótko, że ja mam swój cennik i nawet 10zł mniej się nie da... Młodzi sie nie odezwali a termin przez innych zajęty. Ja zamiast upustów daje gratisy niespodzianki...
    no to ty jesteś gorszy od fotoit
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sam natomiast kupuję raczej w jednym sklepie i się targuję... A targuję się do cen bliskich na rynku... Jeśli cena np za lampę u tipa np. na 580exII 1600 a u "mojego" sprzedawcy 1750 to trudno sie nie targować. Mam jednak świadomość ewentualnej reklamacji sklepowa vs CP więc proponuję cenę jak u TIPa i dostaję minimalnie wyższą i kupuję u "mojego"...Prosty normalny mechanizm...
    Otóż to Marku, jeśli ja mam zapłacić w FotoIT za body 3899zł, a w Poznaniu nowa sztuka jest wystawiona za 3550/3600zł to logiczne, że będę się targował. A czasami targuje się z czysto dyplomatycznego podejścia do sprawy na zasadzie sprawdzenia jak sprzedawca zareaguje, mimo, że te 50zł nie robi mi różnicy. Kwestia sprzedawcy.

Jak by nie patrzeć robimy tu niezła "krecią robotę", a w FOTOIt lepiej sie nie przyznawać do członkostwa w CB;-))))
    Czemu? Co masz na myśli?
    Ostatnio edytowane przez Olszewski ; 28-12-2007 o 11:47
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Czemu? Co masz na myśli?
    Po lekturze całego wątku część osób zapewne pojedzie do Łomianek zamiast na Czerniakowską:-)
    Biegam, bo lubię

Strona 11 z 38 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów