Cytat Zamieszczone przez loyalny Zobacz posta
sam fakt że w lampie są jakieś felerne,słabej jakości części skreśla ją, jak dla mnie z użytku profesjonalnego.
Na podstawie jednej awarii jednego egzemplarza lampy stwierdzasz, że wszystkie mają felerne części? Dobry jesteś
Poczytaj mój drugi link, ten lpadesign, a zwłaszcza wnioski na temat konstrukcji 580exII. Jak myślisz, czy wypalenie połowy elektroniki będzie w niej bezwonne, bo to Canon?
Na wszelki wypadek powtórzę: nie chodzi mi o wykazanie, że jakiś produkt jest lub nie jest "profesjonalny", że coś jest gorsze lub lepsze, tylko o zachowanie zdrowego rozsądku - wszystko ma prawo się zepsuć, w dowolnej chwili. Miałeś pecha, że trafiło na środek imprezy, i tyle. Gdyby taki sam problem powtórzył się drugi, trzeci raz, gdyby drugi, trzeci użytkownik opisał taki sam rodzaj uszkodzenia podczas profesjonalnego użytkowania lampy, wtedy można by zacząć mówić o błędach konstrukcyjnych (jak w Canonie) albo o podzespołach niskiej jakości. Na razie (moim zdaniem) nie ma do tego żadnych podstaw.
Rozumiem zdenerwowanie na zleceniu, ale wypadki chodzą po ludziach, zdajesz sobie z tego sprawę, i dlatego miałeś zapas.