Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Beauty dish, czy ring flash?

Domyślnie Odp: Beauty dish, czy ring flash?

Hmm ja bym wziął to:
    BEAUTY DISH 42cm RADAR + DYFUZOR + PLASTER MIODU (2890495262) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

mocowanie odbłyśnika ma bardziej pewne że nie odpadnie Ja mam nawet chyba taki. i też 42cm. A i uważaj żeby ci nie upadł:P Te chińczyki lubią się odkształcić ;P ! mnie raz upadł feralnie na podłoge i jak podpinam plaster miodu to po nagrzaniu się od lampy modelującej lubi się zdeformować, co skutkuje ze plaster miodu wyskakuje;P
    Ostatnio edytowane przez KuzynPit ; 12-01-2013 o 17:37

Wybierajac tamten sugerowalem sie firma f&v - sporo ludzi kupowale wczeniej taki model jak wkleilem.

Bywalec
    Miasto
    Wlkp

Cytat Zamieszczone przez oldarcher Zobacz posta
    Co do BD to zdecydowanie srebrny
    Dlaczego zdecydowanie? Czy nie jest to zależne od efektu jaki chcemy uzyskać?

Dopiero zaczyna

Na pierwszy dish lepiej srebrny, szczególnie z założeniem ze będzie do niego grid. Biała powierzchnia pochłania sporo światła, tak samo grid. Na początek lepiej zainwestować w srebrny i nie musieć tak żyłować lamp jak przy białym+grid. Najlepiej mieć oba: srebrny i biały a do nich pasujący grid, a lepiej jeszcze mieć 4 dish-e ~50cm i 2x 70cm (białe i srebrne). Wszystko kwestia budżetu. Ja obecnie uzywam ringa 600ws i do niego dokupuje grid . Wiem ze to nie to samo co BD ale oczekiwania spełnia.
    5D mkII |Sammy 85mm 1.4 | 50 1.8 | 28 2.8 | Quantum, Elinchrom i JinBei 600 RF

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów