Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 89

Wątek: Pytanie do CSI - Czy 6D posiada gwarancję na bezpłatną wymianę migawki?

Początki nałogu Awatar tomphoto
    Miasto
    51°45'23 19°25'49

Domyślnie Odp: Pytanie do CSI - Czy 6D posiada gwarancję na bezpłatną wymianę migawki?

U mnie 400D ma .. powyżej 150 tyś. i nadal działa, oczywiście teraz jest to body zastępcze ale nadal często w akcji. Czekam kiedy padnie w końcu.
    Z tego co tu jeden z kolegów napisał.. 5dII i 18 tyś padła, trochę mnie to dziwi skąd takie rozbieżności w trwałości tego elementu. Pewnie w moim nowszym body do 150 tyś nie dotrwa ta migawka.
    Canon pewnie prowadzi statystyki serwisowe i dokładnie je analizuje, co się psuje najczyściej, jaki jest koszt.. Pewnie te analizy są prowadzone dla każdego kraju osobno.. I stąd te różnice w obsłudze cenach napraw itd...
    Może czasem warto kupić za granicą, czasem bywa taniej, serwis inny i warunki gwarancji jaśniejsze.
    U nas wszystkim rządzi dystrybucja, im mniejsze koszty serwisu, sprzedaży tym lepiej...

Panowie promotorzy...co to za wypowiedź na forum,mam potwierdzenie z góry,przedstawcie jakiś zapis,dokument gdzie jest czarno na białym napisane co gwarantujecie.
    http://www.tomphoto.pl Fotografujcie, jeżeli sprawia wam to radość.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Pytanie do CSI - Czy 6D posiada gwarancję na bezpłatną wymianę migawki?

Cytat Zamieszczone przez tomphoto Zobacz posta
    Panowie promotorzy...co to za wypowiedź na forum,mam potwierdzenie z góry,przedstawcie jakiś zapis,dokument gdzie jest czarno na białym napisane co gwarantujecie.
    Ekhm, powodzenia życzę:

http://www.canon-board.info/sprawy-w...non-csi-93015/
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Cytat Zamieszczone przez zoomi Zobacz posta
    powinno być tak że podlega gwarancji w czasie jej trwania bez względu na licznik powyżej 100k
    Obawiam się, że to mogą być dwie różne gwarancje - jedna wykluczająca drugą.
    Słyszałem także, że gwarancja na migawkę nie jest uznawana "z automatu" - czasami serwisant musi "poradzić się" canona, czy ma zrobić za darmo czy nie (mówię tu o zabawkach pro na które są gwarancje migawki powyżej 200 000 kłapnięć).

U mnie własnie 6d 2 miesiące po gwarancji padło po 50k klapnięć.
    Canon się wypina. Czekam na informację od sprzedawcy.
    Pewnie skończy się w CSI i płatną naprawą bez gwarancji na klapnięcia nowej migawki...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez szczepanszczepan Zobacz posta
    U mnie własnie 6d 2 miesiące po gwarancji padło po 50k klapnięć.
    Pewnie skończy się w CSI i płatną naprawą bez gwarancji na klapnięcia nowej migawki...
    Koniecznie daj znać jak się skończyło.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez szczepanszczepan Zobacz posta
    No popatrz. A całkiem niedawno pewien forumowicz twierdził, że w internetach napisane jest jakoby gwarancja na 100 tys.
    Prawda jest taka, że producent nigdy nie gwarantował konkretnego przebiegu migawki w tym modelu. Przynajmniej ja nigdzie takiego info nie widziałem.

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

co nie zmienia faktu ze to b kiepski wynik
    na miejscu slubniakow bym się zastanowił czy warto go mieć w stajni
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    No popatrz. A całkiem niedawno pewien forumowicz twierdził, że w internetach napisane jest jakoby gwarancja na 100 tys.
    Prawda jest taka, że producent nigdy nie gwarantował konkretnego przebiegu migawki w tym modelu. Przynajmniej ja nigdzie takiego info nie widziałem.
    Dokładnie tak. Twierdzę, że w internetach napisany przebieg to 100k. Podałem nawet linka, gdzie wartosci dla pozostałych body się potwierdzają z innymi źródłami np 1dx.
    Nigdzie nie napisałem, że tak gwarantuje Canon

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Drugi post w tym wątku jest pewną wskazówką jak to się pewnie skończy - niestety. Tak słaby wynik to chyba jednak pech nie reguła.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

6d nie ma zadnej gwarancji na 100 000. Macie rok czy dwa lata i to wszystko. Wiele razy juz bylo o tym mowione.

Kupcie sprzet pro to takowa dostaniecie!

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów