Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 89

Wątek: Pytanie do CSI - Czy 6D posiada gwarancję na bezpłatną wymianę migawki?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Pytanie do CSI - Czy 6D posiada gwarancję na bezpłatną wymianę migawki?

Witam,

Ponieważ owe pytanie coraz częściej pojawia się w dyskusjach warto byłoby gdyby serwis odpowiedział czy 6D posiada gwarancję na bezpłatną wymianę migawki jeśli nastąpiłaby jej awaria przed osiągnięciem 100 000 cykli a aparat byłby już poza gwarancją oraz rękojmią jak ma to miejsce w 5D czy 1D?

Pozdrawiam
    Artur

Domyślnie Odp: Pytanie do CSI - Czy 6D posiada gwarancję na bezpłatną wymianę migawki?

Wszelkie informacje na ten temat znajdują się na stronach producenta.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie Odp: Pytanie do CSI - Czy 6D posiada gwarancję na bezpłatną wymianę migawki?

WOW!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie Pytanie do CSI - Czy 6D posiada gwarancję na bezpłatną wymianę migawki?

No i temat wyczerpany.

Początki nałogu

niestety, ale producent nie podaje czy jest bezpłatna wymiana migawki po ukończonej gwarancji. Co innego Państwo mówili mi przez telefon i kierują do canon polska.Niestety ale canon polska do dzisiaj się nie odezwał a miał się dowiedzieć tego bo nie wiedzą oczywiście. Ehhh ile można sprawdzać taką informacje. Takie rzeczy canon powinien wiedzieć już od pojawienia się go w sprzedaży czy nawet od premiery. Jak będę coś wiedział na ten temat od canona to dam znać tak jak pisałem to w wątku o 6D. Merde oni w rękach go jeszcze nie mieli tak mi powiedziano jak dzwoniłem i nie wiedzą dlatego odsyłają do canon polska, a canon polska tak jak wyżej pisałem, więc koło się zamyka. Proszę pokazać dać linka gdzie bo ja nie znalazłem nigdzie takich informacji o 6D.Dopóki nie będzie wiadomo będą takie, a nie inne informacje na ten temat. Jutro przypomne się w canon polska i ich opiernicze, że tak długo to trwa. No jest to niepojęte, żeby takich informacji nie wiedzieć skoro są ustalane już na produkcji a nie jak się coś stanie to będą pytać się czy wymieniać za darmo czy płacić.Pozdrówki
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 14-01-2013 o 20:28

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Faktycznie. Ile razy była mowa na ten temat - tyle razy nie udało mi się w oficjalnych papierach Canona potwierdzić GWARANCJI na przebieg migawki.
    CSI: pokażcie palcem gdzie tego szukać, inaczej tego typu pytania będą się powtarzać z każdym nowym modelem.

pawelo1: CSI doskonale wie lub będzie wiedzieć (jeśli jeszcze nie dostało wytycznych z CP). Nie bardzo rozumiem czemu obie strony unikają jednoznacznego określenia stanowiska, tylko bawią się w podchody...
    Ostatnio edytowane przez Merde ; 14-01-2013 o 20:22
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nie bardzo rozumiem czemu obie strony unikają jednoznacznego określenia stanowiska, tylko bawią się w podchody...
    pewnie ze względów biznesowych po prostu trudniej taki amatorski sprzęt sprzedać rodzimym "zawodowcom". Marketing może stwarzać pozory sprzedaży sprzętu profesjonalnego przy sprzęcie który takim nie jest. To tak jak przy sprzedaży zielonych (kluczowy jest kolor) wiertarek w biedronce po 99zł tyko cena produktu większa.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Canon UK stwierdził co następuje:
    The warranty on the EOS 6D is valid for one year from the original purchase date of the new product, for any repairs required outside of this 12 month period, the cost will be advised at the time of enquiry.

For more information regarding our warranty offering please visit: Canon UK - Warranty

link
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

I to się wydaje logiczne, 6D jest przecież poza linią Canon Professional.

Pełne uzależnienie

I jeszcze dodam że żaden marketing nie będzie opisywał cech negatywnych produktu, słowo "nie" jest niemarketingowe jeśli producent nie pisze o dodatkowej gwarancji na migawkę to znaczy że takiej gwarancji nie ma (gdyby była to by napisał że jest), producentowi może nawet z trudem przychodzić stwierdzenie faktu że produkt ma TYLKO roczną gwarancję producenta podczas gdy w bardziej cywilizowanym świecie gwarancja producenta jest dłuższa.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 1 z 9 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów