Zobacz wyniki ankiety: Czy byłbyś zainteresowany aukcją zdjęć

Głosujących
232. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 72

Wątek: Aukcje zdjęć - ankieta

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Driver
    A tych 20 da po 5 zdjęć
    Dokladnie! I po pierwsze: na poczatek wystarczy, po drugie: wyznaczy poziom do ktorego rownac bedzie reszta.

Cytat Zamieszczone przez Driver
    To dla kogo to byłoby ?
    Do zawodowcow, takich ktorzy placa i wymagaja - i nie chca sie przebijac przez dziesiatki kolorowych kropel - albo samolotow ;-)

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Bardzo sluszna uwaga. Hazan (czytasz to jeszcze? ;-)): "luzne" zasady wystawiania zdjec na takim forum to najlepsza droga do zrobienia z niego kolejnego plfoto gdzie nikt przy zdrowych zmyslach nie zajrzy - a nie prawdziwego stocka. Moze nie od razu 200PLN na dzien dobry ;-) ale selekcja ostra. Cholernie ostra. Tak, ze moze ze 20 forumowiczow ja przejdzie.

No może ze 30
    MOŻE MI SIĘ CHCEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Theoo
    No może ze 30
    Moze i 50, choc niekoniecznie tych najbardziej aktywnych ;-) Bo jestem pewien ze sporo mamy takich "cichych czytaczy" ktorzy mogli bo pokazac kick-ass fotki

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeszcze pozostaje słynny problem podziału galerii. Jakie hasła? Myslę że 4 wystarczyły by na poczatek
    np. TRAVEL, NATURE, LIFE, IDEAS,

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Moze i 50, choc niekoniecznie tych najbardziej aktywnych ;-) Bo jestem pewien ze sporo mamy takich "cichych czytaczy" ktorzy mogli bo pokazac kick-ass fotki
    Pewnie i tak. Pytanie czy będzie to tylko Canon czy inne też??? Gdyby tylko mógłbym być trochę pokrzywdzony

Bywalec Awatar PatriX
    Miasto
    Poland, Rawicz

Domyślnie

Nie nooooo ... Jak dla mnie WYPAS Chętnie bym coś sprzedał a poza tym można zawsze coś fajnego oglądnąć :] A poza tym ... To by musiało być na jakichś zasadach ze nie wszystkie fotki mogą być wrzucane, bo to wtedy byle jakie "pierdy" będą wrzucane na sprzedaż ... To tylko taka moja sugestia
    ZENIT 12XP | Canon EOS 30D | EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 | TAMRON 17-50 F/2.8 | Canon EOS 33 | EF 28-105mm F/4-5.6 | LowePro MiniTrekker AW | i kilka pierdołków
    www.SIERAQ.digart.pl
    ..::SieraQ::..

Uzależniony Awatar Aszu
    Miasto
    Bemowo

Domyślnie

Niewiem,
    to chyba jeszcze nie czas.
    Bo ludzie na razie nie mają na nowy czajnik a nawet chleb, fotki się jeszcze nie sprzedają.
    W naszym kraju jest po prostu taka mentalność.

Chciałem ostatnio kupić świetny plakat Tatr. 199 PLN. Juz nie chcę.

Oczywiście kiedyś będzie to niezły biznes, ale nie widzę takich możliwości ani w tym, ani następnym roku.
    //mj

Bywalec Awatar PatriX
    Miasto
    Poland, Rawicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Aszu
    Niewiem,
    to chyba jeszcze nie czas.
    Bo ludzie na razie nie mają na nowy czajnik a nawet chleb, fotki się jeszcze nie sprzedają.
    W naszym kraju jest po prostu taka mentalność.

Chciałem ostatnio kupić świetny plakat Tatr. 199 PLN. Juz nie chcę.

Oczywiście kiedyś będzie to niezły biznes, ale nie widzę takich możliwości ani w tym, ani następnym roku.
    A ja uważam że się mylisz i że są ludzi dla których fotografia to sposób na życie a w naszym kraju są ludzie bogaci i biedni ... I uważam ze to jest dobry pomysł, a poza tym można sprzedawać fotki za granicę ... A i niekonieczie muszą je kupować Polacy mieszkający w Polsce , bo przecież dużo zamożnych Polaków mieszka poza granicami kraju i napewno chetnie by kupili jakieś fotki ze swoją ojczyzną i nie tylko .... Tak ja uważam PoZdrO
    ZENIT 12XP | Canon EOS 30D | EF-S 18-55mm F/3.5-5.6 | TAMRON 17-50 F/2.8 | Canon EOS 33 | EF 28-105mm F/4-5.6 | LowePro MiniTrekker AW | i kilka pierdołków
    www.SIERAQ.digart.pl
    ..::SieraQ::..

Domyślnie

Tak naprawde to bylbym zainteresowany taka "platforma", ale...
    No wlasnie tych ale jest kilka:
    mozliwosc pewnej integracji z wlasna strona www, tzn, potencjalny klient oglada zdjecia na mojej stronie i jesli jest zainteresowany klika na KUPUJE - przechodzi na "platforme" i oglada tylko moje zdjecia, ma mozliwosc wybrania formatu zdjecia, opcjonalnej oprawy i platnosc karta kredytowa.
    Konieczna jest tez wersja angielska serwisu.

Oczywiscie jest to cos juz innego, ale sadze, ze przyciagneloby wiecej fotografow.

Amerykanie juz wymyslili taki serwis, dodatkowo sluzy on tez jako archiwum dla fotografow: http://www.photoshelter.com/

Jak to wyglada kiedy sie w chodzi na strone www fotografa i chce sie kupic zdjecie mozna przesledzic wchodzac np. na strone http://www.laforetvisuals.com/main.php
    trzeba zalozyc konto
    Ostatnio edytowane przez Jarek Jaworski ; 25-02-2006 o 22:17
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Domyślnie

I jeszcze jedna rzecz, serwis photoshelter, wykonuje (za czyims posrednictwem) odbitki i dostarcz do klienta.
    I to sie nazywa pelne rozwiazanie!
    Pozdrawiam,

Jarek

www.jarekjaworski.net

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów