Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: sprzet do portretów

Mieszany widok

Bywalec Awatar jeff.lebowski
    Miasto
    UK

Domyślnie Odp: sprzet do portretów

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Nie ma jednego, jedynie słusznego tutorialu, książki, systemu - im głębiej w to wejdziesz, tym bardziej wiesz, że nic nie umiesz, ale chodzi o to by gonić króliczka - prawda?
    Problem w tym, że w sieci jest za dużo śmieci i mimo tego, że szukałem i po polsku i po angielsku nie trafiłem na nic wartościowego. Stąd moja prośba, jeśli ktoś już to przerabiał może mi wskazać właściwy kierunek. Oczywiście jest tak jak piszesz i nie ma innej drogi niż własne próby, jednak chciałbym mieć jakiś zarys teorii zanim zacznę. To o czym piszę to przecież podstawy - portret w studio z jedną lampą - więc będę dalej przeczesywał sieć aż trafię na to o co mi chodzi, ale jeśli w międzyczasie ktoś podrzuci ciekawego linka... od tego jest przecież forum, prawda Koledzy?
    Canon 5D Mark II | C 28 1.8 | C 50 1.4 | C 85 1.8 | YN-565EX | Manfrotto 725B

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jeff.lebowski Zobacz posta
    Problem w tym, że w sieci jest za dużo śmieci i mimo tego, że szukałem i po polsku i po angielsku nie trafiłem na nic wartościowego. Stąd moja prośba, jeśli ktoś już to przerabiał może mi wskazać właściwy kierunek. Oczywiście jest tak jak piszesz i nie ma innej drogi niż własne próby, jednak chciałbym mieć jakiś zarys teorii zanim zacznę. To o czym piszę to przecież podstawy - portret w studio z jedną lampą - więc będę dalej przeczesywał sieć aż trafię na to o co mi chodzi, ale jeśli w międzyczasie ktoś podrzuci ciekawego linka... od tego jest przecież forum, prawda Koledzy?
    Pierwszy z brzegu: The Basics of a One Light Setup

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Piardy z halabardy. Zamiast czesać sieć czy czytać książki trzeba fotografować. I to jak najczęściej a nie jak najwięcej. Codziennie co drugi dzień. Zaczniecie widzieć twarze i światło. I wtedy poukłada się w głowie jaki sprzęt i modyfikatory. Każdy będzie miał nieco inne preferencje co do oświetlenia i sprzętu.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Piardy z halabardy.[..]
    Dobre, znałem.

Uprawnienia umieszczania postów