witam,
wiedziony prośbą ogólnie nam znanego kolegi spoza naszego wspaniałego kraju oraz własną potrzebą rozglądnąłem się za bieżącymi możliwościami zakupu tego drobnego ustrojstwa...
chodzi o pojemnik pudełko etui na 4 szt. "paluszków" czyli baterii lub akumulatorków R6 (AA) wykorzystywanych masowo w naszych lampach błyskowych i w niektórych gripach.
dokładnie taki, jak już kiedyś pokazywałem na poniższym foto:
rzecz jest - IMHO - bardzo przydatna, baterie nie latają luzem, są zawsze odizolowane od róznych kluczy i innych metalowych części, ładnie ułożone w pudełku zajmują mniej miejsca, niż rozrzucone w torbie, a sam ciężar pudełka jest pomijalny.
dodatkowo - przynajmniej ja - dzięki pudełku odrózniam w torbie akumulatorki świeżo naładowane od rozładowanych: z ładowarki (naładowane) akumulatory są wkładane wszystkie plusami w tę samą stronę, a z lampy - naprzemian (tak jak wyleciały z lampy). i sprawa jest jasna (czyli na foto powyżej akumulatorki były uzywane i wymagają ładowania).
ok, a teraz biznes: rzecz jest generalnie dość tania (2,50..3,50 zł) ale nie do dostania w normalnych sklepach. w internecie ofert jest trochę, ale jest jeden problem: samo pudełko bez baterii w środku jest dość kruche - zamawiając kilka sztuk do tej pory zawsze dostawałem kilka niestety potrzaskanych (pozdrowienia dla PP :wink(pomimo użycia np. grubych bąbelkowych kopert).
dlatego powstał pomysł, aby grupowo / regionalnie kupić tego trochę więcej, aby sprzedawca zapakował wszystko bezpiecznie w kartonik. na miejscu oczywiście lokalne rozdawnictwo z ręki do ręki.
termin zgłoszeń: powiedzmy koniec lutego 2006.
która ma w ofercie dwa rodzaje pudełek (pomarańczowe i przezroczyste, patrz: akumulatorki) i specjalnie dla użytkowników Canon-Board przyznała kod rabatowy na swoje produkty (od 5% do 20%), kod to 255255 do wpisania na stronie ich sklepu.
czyli ceny dla nas wychodzą następujące:
- (A) pojemnik pomarańczowy - 2.39 zł brutto
- (B) pojemnik przezroczysty - 2.00 zł brutto
plus koszty przesyłki (7 zł przedpłata lub 12 zł za pobraniem). firma obiecała bezpieczniej zapakować przesyłkę. polecam ten pomarańczowy, bo dokładnie taki (i z tej firmy) mam. jakość odpowiednia, zatrzask pewny.
co do innych produktów/dostawców to wg mnie była najciekawsza propozycja (dostałem też inne oferty), ale wiadomo, że są też inne wersje na baterie AA i AAA i kolory różne, choć wg mnie nam AAA nie jest potrzebne, a i z estetyką bywa różnie. polecam to co znam (ale poszukać warto, np. klikkk allegro).
ufff, ale elaborat mi wyszedł... sorry za long![]()