Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: [kupujemy] pojemniki pudełka na baterie R6 (AA)

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Cool [kupujemy] pojemniki pudełka na baterie R6 (AA)

witam,

wiedziony prośbą ogólnie nam znanego kolegi spoza naszego wspaniałego kraju oraz własną potrzebą rozglądnąłem się za bieżącymi możliwościami zakupu tego drobnego ustrojstwa...

chodzi o pojemnik pudełko etui na 4 szt. "paluszków" czyli baterii lub akumulatorków R6 (AA) wykorzystywanych masowo w naszych lampach błyskowych i w niektórych gripach.

dokładnie taki, jak już kiedyś pokazywałem na poniższym foto:

rzecz jest - IMHO - bardzo przydatna, baterie nie latają luzem, są zawsze odizolowane od róznych kluczy i innych metalowych części, ładnie ułożone w pudełku zajmują mniej miejsca, niż rozrzucone w torbie, a sam ciężar pudełka jest pomijalny.

dodatkowo - przynajmniej ja - dzięki pudełku odrózniam w torbie akumulatorki świeżo naładowane od rozładowanych: z ładowarki (naładowane) akumulatory są wkładane wszystkie plusami w tę samą stronę, a z lampy - naprzemian (tak jak wyleciały z lampy). i sprawa jest jasna (czyli na foto powyżej akumulatorki były uzywane i wymagają ładowania).

ok, a teraz biznes: rzecz jest generalnie dość tania (2,50..3,50 zł) ale nie do dostania w normalnych sklepach. w internecie ofert jest trochę, ale jest jeden problem: samo pudełko bez baterii w środku jest dość kruche - zamawiając kilka sztuk do tej pory zawsze dostawałem kilka niestety potrzaskanych (pozdrowienia dla PP :wink (pomimo użycia np. grubych bąbelkowych kopert).

dlatego powstał pomysł, aby grupowo / regionalnie kupić tego trochę więcej, aby sprzedawca zapakował wszystko bezpiecznie w kartonik. na miejscu oczywiście lokalne rozdawnictwo z ręki do ręki.
    termin zgłoszeń: powiedzmy koniec lutego 2006.

dla wszystkich pozostałych:
    przy szukaniu dostawcy otrzymałem ofertę (m.in.) z firmy Baltrade spod adresu:
    http://www.hurt.com.pl
    która ma w ofercie dwa rodzaje pudełek (pomarańczowe i przezroczyste, patrz: akumulatorki) i specjalnie dla użytkowników Canon-Board przyznała kod rabatowy na swoje produkty (od 5% do 20%), kod to 255255 do wpisania na stronie ich sklepu.

czyli ceny dla nas wychodzą następujące:
    • (A) pojemnik pomarańczowy - 2.39 zł brutto
    • (B) pojemnik przezroczysty - 2.00 zł brutto

plus koszty przesyłki (7 zł przedpłata lub 12 zł za pobraniem). firma obiecała bezpieczniej zapakować przesyłkę. polecam ten pomarańczowy, bo dokładnie taki (i z tej firmy) mam. jakość odpowiednia, zatrzask pewny.

co do innych produktów/dostawców to wg mnie była najciekawsza propozycja (dostałem też inne oferty), ale wiadomo, że są też inne wersje na baterie AA i AAA i kolory różne, choć wg mnie nam AAA nie jest potrzebne, a i z estetyką bywa różnie. polecam to co znam (ale poszukać warto, np. klikkk allegro).

ufff, ale elaborat mi wyszedł... sorry za long
    pozdro.,
    m.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

"Ogolnie znany kolega" dziekuje za chec pomocy i deklaruje zakup 10 sztuk, w wersji pierwszej. Moze byc na pomaranczowo

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

a dlaczego nie podałeś tej oferty?
    http://www.allegro.pl/show_item.php?item=87261410

a tu masz 10 groszy taniej i 3 zł wysyłka
    aukcja wystawiona była przed napisaniem Twojego posta

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Jakby co to mi to obojetne Bo i tak wyslanie do CH pewnie wyjdzie wiecej niz koszt pudelek i wysylki... mxw rob jak uwazasz ze bedzie dobrze.

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tomasz1972
    SORKI U MNIE MASZ TANIEJ
    fajnie, gratuluję szybkości działania: ;-)
    moje info: dziś 14:42
    info na CB o niższej cenie: dziś 14:59

oki, zdeklaruj się, czy bierzesz wszystko na siebie.
    i jak pakujesz przesyłki.

Cytat Zamieszczone przez enter
    aukcja wystawiona była przed napisaniem Twojego posta
    oj, chyba nie była, ale to akurat nieistotne.
    Ostatnio edytowane przez mxw ; 16-02-2006 o 16:24
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

koszt wysyłki 3 zł
    pobranie 10zł
    Wysyłam listem priorytetem , zabezpieczone tak by się nie zgniotły .
    10 szt mam od ręki , większe ilości będę miał na początku marca ( jeżeli będzie zainteresowanie ).

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Jakby co to mi to obojetne Bo i tak wyslanie do CH pewnie wyjdzie wiecej niz koszt pudelek i wysylki... mxw rob jak uwazasz ze bedzie dobrze.
    zobaczymy, jak się rozwinie sytuacja (ilu chętnych).

jeżeli kolega Tomasz1972 weźmie to na siebie i wyśle do Ciebie 10 szt. w kartoniku, do mnie ze 4..5 szt. także, i potem do reszty zainteresowanych, to oczywiście nie ma problemu, zrobi to na pewno bardziej profesjonalnie, niż ja. :wink:

ja bym tylko od kolegi Tomasza poprosił jakąś prowizję za reklamę, którą dostał
    pozdro.,
    m.

Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Zamówiłem 200 szt więc dla wszystkich wystarczy . Dostępnosć początek marca .

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Przy czym ja się w Allegro nie bawię - jak będą pudełka to przelewam PLN i czekam na paczkę

Tomasz1972, ile kosztowała by wysyłka do Szwajcarii? I nie listem, ale w kartoniku?

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów