Dzisiaj przyszły osłony na 5dmk3, nawet już naklejone. Muszę przyznać że dobrze się prezentują, praktycznie nie widać by cokolwiek było naklejone na lcd. Mają cienką czarną ramkę, w 50D ramka była szersza ale wyświetlacz w 50D też miał chyba szerszą ramkę. Mam tylko zastrzeżenia do górnej szybki, pomimo kilku prób nie udało mi się jej nakleić tak żeby nie zostało trochę powietrza pod spodem. Duża przykleiła się bezproblemowo, nie wiem co może być przyczyną ale może górny wyświtlacz jest trochę wklęsły?
Ja mam szklaną GGS na 600D, wygląda elegancko i jest cienka - pozwala na zamykanie ekranu (choć w ogóle tego nie robię). Niestety odrobinkę zasłania ekran po bokach, co prawda da się z tym żyć, ale niektórych mogłoby denerwować.
Co prawda nie jest bezklejowa, tylko na cienkie paski taśmy dwustronnej 3M, ale nie ma problemu żeby ją zdjąć - nie pozostawia żadnych śladów. Nie rusza się, nie odkleja, żadnych problemów.
Ostatnio edytowane przez jas_r ; 06-05-2013 o 17:57
witam,
posiadam szybkę na LCD GGS Larmor, ale chciałbym ją zdjąć. przejrzałem troche YT i inne wątki, ale nie znalazłem info jak zdjąć bezklejową szybkę z wyświetlacza. czy mam coś pogrzewać? czy wystarczy przyssawka?
będę wdzięczny za pomoc i info.
de_moon
Mam taką szybkę.
Najlepiej delikatnie podważyć narożnik paznokciem, i bardzo powoli oraz bardzo delikatnie podważać.
Podważanie u mnie trwało około 20 sekund.
R3 + RF85LDS
Można też sobie pomóc przeciągając żyłkę.
Na filmie jest jak zdjąć
GGS | Larmor/ GGS |Larmor/ GGS Self-adhesive Screen Protector
dzięki, poszło. było trochę trudniej niż na filmie, ale poszło.