Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Bezklejowa osłona wyświetlacza

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Bezklejowa osłona wyświetlacza

Ja właśnie zamówiłem tą osłonę Larmor GGS wczoraj, dzisiaj wyłali jak przyjdzie to podzielę się z tobą moimi wrażeniami. Miałem wcześniej osłonę tej firmy na canonie 50D i byłem bardzo zadowolony, nikt nie zauważył by że coś jest naklejone na ekran gdyby nie logo ggs, kleiło się ot dobrze, żadnych pęcherzyków ani odklejania się na rogach czy coś. Miałem to naklejone przez 2,5 roku i wyglądała jak naklejona wczoraj.

Dzisiaj przyszły osłony na 5dmk3, nawet już naklejone. Muszę przyznać że dobrze się prezentują, praktycznie nie widać by cokolwiek było naklejone na lcd. Mają cienką czarną ramkę, w 50D ramka była szersza ale wyświetlacz w 50D też miał chyba szerszą ramkę. Mam tylko zastrzeżenia do górnej szybki, pomimo kilku prób nie udało mi się jej nakleić tak żeby nie zostało trochę powietrza pod spodem. Duża przykleiła się bezproblemowo, nie wiem co może być przyczyną ale może górny wyświtlacz jest trochę wklęsły?

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez pablo_pe Zobacz posta
    Dzisiaj przyszły osłony na 5dmk3, nawet już naklejone. Muszę przyznać że dobrze się prezentują, praktycznie nie widać by cokolwiek było naklejone na lcd. Mają cienką czarną ramkę, w 50D ramka była szersza ale wyświetlacz w 50D też miał chyba szerszą ramkę. Mam tylko zastrzeżenia do górnej szybki, pomimo kilku prób nie udało mi się jej nakleić tak żeby nie zostało trochę powietrza pod spodem. Duża przykleiła się bezproblemowo, nie wiem co może być przyczyną ale może górny wyświtlacz jest trochę wklęsły?
    Górny jest łukowato zagięty do dołu po prawej (patrząc od strony wyświetlacza). Tu chyba tylko elastyczny poliwęglan da radę.

dawniej jas_rambo

Ja mam szklaną GGS na 600D, wygląda elegancko i jest cienka - pozwala na zamykanie ekranu (choć w ogóle tego nie robię). Niestety odrobinkę zasłania ekran po bokach, co prawda da się z tym żyć, ale niektórych mogłoby denerwować.
    Co prawda nie jest bezklejowa, tylko na cienkie paski taśmy dwustronnej 3M, ale nie ma problemu żeby ją zdjąć - nie pozostawia żadnych śladów. Nie rusza się, nie odkleja, żadnych problemów.
    Ostatnio edytowane przez jas_r ; 06-05-2013 o 17:57

witam,
    posiadam szybkę na LCD GGS Larmor, ale chciałbym ją zdjąć. przejrzałem troche YT i inne wątki, ale nie znalazłem info jak zdjąć bezklejową szybkę z wyświetlacza. czy mam coś pogrzewać? czy wystarczy przyssawka?

będę wdzięczny za pomoc i info.

de_moon

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Mam taką szybkę.
    Najlepiej delikatnie podważyć narożnik paznokciem, i bardzo powoli oraz bardzo delikatnie podważać.
    Podważanie u mnie trwało około 20 sekund.
    R3 + RF85LDS

Początki nałogu

Można też sobie pomóc przeciągając żyłkę.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

dzięki, poszło. było trochę trudniej niż na filmie, ale poszło.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów