Witam wszystkich!
większość czasu na forum spędzam czytając Wasze posty więc postanowiłem wrzucić kilka zdjęć, które cyknąłem w ostatnim czasie. W sumie dopiero zaczynam więc wszystkie uwagi przyjmę na klatę :-P
Witam wszystkich!
większość czasu na forum spędzam czytając Wasze posty więc postanowiłem wrzucić kilka zdjęć, które cyknąłem w ostatnim czasie. W sumie dopiero zaczynam więc wszystkie uwagi przyjmę na klatę :-P
Witam,
Jak dla mnie, to na pierwszych trzech coś szwankuje balans bieli (szczególnie nr 3 - twarz wyszła z wyraźnym zafarbem), albo mi się monitor rozkalibrowałWidać też wyraźnie obróbkę w PS (wyciąganie z cieni), co nie bardzo się do końca udało... Najbardziej podoba mi się zdjęcie nr 6, choć i tu w cieniach nie najlepiej - może dopalenie lampą (abo dyfuzor - blenda) by pomogły.
Pozdrawiam, Alex
Dzięki wielkie, już wiem na co zwrócić uwagę
Nie wiem dlaczego ale zdjęcia mają trochę gorszą jakość aniżeli te na komputerze, kolorki tez się trochę różnią![]()
Ostatnio edytowane przez Heaven ; 06-01-2013 o 10:44
Jak dla manie to 4 i 5 to super pomysł. 4 lepsze wykonanie od 5.
Dziwne kolory pierwszych zdjęć były moim zdaniem spowodowane tez po części tym -> U.S. Web Coated (SWOP) v2<- chodzi tu oczywiście o konwersje do tej przestrzeni barwowej z tego co widzę w ACR , pozostałe są już w n popularnej sRGB , ale jak kolega już wcześniej zauważył balans nie do końca ci wyszedł za zimne kolory jak na tą tematykę , ale to moje osobiste odczucia w cale nikt się z tym nie musi zgadzać , ja w ciemno WB ustawił bym w tym wypadku 5400K / 5250K i zgrało by w 100% lepszym efektem wynikowym![]()
Te pierwsze zdjęcia są mocno przesadzone kolory, coś się z nimi porobiło i do tej pory nie mogę tego rozszyfrować, a oryginały są na innym kompie do którego aktualnie nie mam dostępu![]()