Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 72

Wątek: jak otworzyc raw z canona 6d?

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: jak otworzyc raw z canona 6d?

Zaktualizuj Camera Raw do aktualnie dostępnej wersji i po problemie. Możesz też pobrać najnowsze DPP ze strony producenta EOS 6D
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Problem w tym, że "starszy" CS5 nie będzie chciał już się aktualizować i nie uruchamia się nowa wtyczka Camera Raw.

Skopiowana wtyczka z wyższej wersji skutkuje komunikatem "Nie można wykonać polecenia bla. bla..".

--- Kolejny post ---

CameraRaw 7.3 współpracuje od wersji CS6. W starszej wersji CS5 nie chce się uruchomić.

mam CS6 ale za groma nie moge znalezc jakiejs poprawnie dzialajacej wtyczki camera raw 7.3 :/
    Tego adobe DNG Converter 8.3 mam, ale nie chce mi sie bawic w robienie plikow DND, pozniej ponowne ich wrzucanie w CR i finalnie w CS6, chcialbym bezposrednio wywolywac rawy w CR 7.3

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Poniżej masz wykaz CR do jakiej wersji CS max. działa.

Camera Raw plug-in | Supported cameras

Musisz mieć 7.3 Camera Raw - wsparcie dla 6D. Ale tej wtyczki nie da się używać ze starszym CS.

Rozwiązanie: pobrać wyłącznie konwerter i zainstalować (najnowszy) i ostatni Camera Raw jaki jest możliwy dla CS. Nie ma potrzeby piratowania.

Adobe - Adobe Camera Raw and DNG Converter : For Windows : Adobe DNG Converter 8.3

Konwerterem zapisać jako DNG (uniwersalny format Adobe) i wówczas można to otwierać nawet w starociu Camera Raw 3.6 dla CS2.
    Po ustawieniu, będzie to się działo automatycznie - konwerter zrobi swoje i otworzy się Camera Raw w takiej wersji jaką masz wtyczkę.

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Link:

Adobe - Adobe Camera Raw and DNG Converter : For Windows : Adobe DNG Converter 7.3

CS6 można spróbowac aktualizować z poziomu programu, ale jak się nie uda to pozostanie konwerter.

Najprościej, to hurtem przekonwertować wszystkie RAW-y jakie są do obróbki i otwierać co potrzeba.

Teraz jest i tak łatka MS do przegladania plików RAW na podglądzie w Eksporatorze Win.

--- Kolejny post ---

Na tej liście nawet nie wymieniają jaka jest "ostatnia" wtyczka dla CS6, więc należy przyjąć, że każda ostatnia powinna działać.

http://www.adobe.com/support/downloads/product.jsp?product=39&platform=Windows

Dla CS5 najwyższa jest 6.7.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 20-01-2014 o 22:19

Coś już napisał
    Miasto
    Opole

Ja zaktualizowałem CS6 do bety 8.3, nie pamiętam gdzie pobrane, ładnie otwiera rawy z 6D.
    |6D|60D|S 14 2.8|S A35 1.4|C70-200 L4|C50 1.8|C85 1.8|430EX|
    andrzeswierc.pl

Coś już napisał

Wielkie dzięki Ja mam CS4, po przekonwertowaniu otwierają się RAW-y Uff... a myślałem, że będę musiał kupować nowego CS6.
    Jeszcze raz dzięki za pomoc Robercie

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Poniżej masz wykaz CR do jakiej wersji CS max. działa.

Camera Raw plug-in | Supported cameras

Musisz mieć 7.3 Camera Raw - wsparcie dla 6D. Ale tej wtyczki nie da się używać ze starszym CS.

Rozwiązanie: pobrać wyłącznie konwerter i zainstalować (najnowszy) i ostatni Camera Raw jaki jest możliwy dla CS. Nie ma potrzeby piratowania.

Adobe - Adobe Camera Raw and DNG Converter : For Windows : Adobe DNG Converter 8.3

Konwerterem zapisać jako DNG (uniwersalny format Adobe) i wówczas można to otwierać nawet w starociu Camera Raw 3.6 dla CS2.
    Po ustawieniu, będzie to się działo automatycznie - konwerter zrobi swoje i otworzy się Camera Raw w takiej wersji jaką masz wtyczkę.

Bywalec Awatar Jasper

ACDSee Pro 7 otwiera także bez problemu...

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez jasiorzaca Zobacz posta
    Wielkie dzięki Ja mam CS4, po przekonwertowaniu otwierają się RAW-y Uff... a myślałem, że będę musiał kupować nowego CS6.
    Miło mi, że jakoś mogłem poratować

Pełne uzależnienie

Jeśli używa się 6D i RAW-y z niego trzeba obrabiać na co dzień to konwertowanie jest raczej słabym pomysłem
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 31-03-2014 o 20:32
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Jeśli używa się 6D i RAW-y z niego trzeba obrabiać na co dzień to konwertowanie jest raczej słabym pomysłem
    Pewnie tak, ale jak nie ma się odpowiednio nowego softu, to jest to jakaś alternatywa do użycia LR czy CR.
    Można hurtowo przekonwertować do DNG foty z karty i założyć sobie takie archiwum DNG.

Na zapasowym kompie mam PS CS2 i Camera Raw 3.6, a to również daje możliwość "wołania" nowego RAW-a z uniwersalnego formatu Adobe.

Oczywiście innym rozwiązaniem jest RawTherapee, DPP z Digital Lens Optimizer lub jakiś inny soft.
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 31-03-2014 o 21:20

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów