Jakiś czas temu stałem przed wyborem... kupić 60D, 7D czy 5DMKII...
No i tak... 60D jak na swoje specyfikacje jest jeszcze dość drogi więc sobie darowałem (można mieć w jego cenie używanego 7D). 5DMKII w dobrym stanie trzeba liczyć ok 5500zł... a NOWE 7D można kupić za 4000-4200... Mi się trafił nowy 7D i nie żałuję zakupu... AF chodzi bardzo przyjemnie... czasem myślę że jak kupię 5DMKII to będę tęsknił właśnie za AF z 7D![]()
Ja wybrałem 7D ze względu na to że trafił się nowy i jego cena była atrakcyjna... 5D MKI jako jedyne body w dzisiejszych czasach nie ma sensu... obrazek jest fajny ale jeśli ktoś przyzwyczaił się do obsługi nowszych body i funkcjonalności AF np. 50D to powrót do 5D MKI męczy... może to tylko kwestia wprawy... praca 7D na weselach jest przyjemna... AF pozwala uchwycić ciekawe sytuacje robiąc kilka zdjęć w ciemnomozna tak pisać długo... różnica to wielkość matrycy i plastyka obrazka... zrób tak jak ja... kup to co się najlepszego będzie trafiało...
Najlepsze rozwiązanie to kupić 7D i za jakiś czas 5D MKI lub MKII... obiektywy będą się nawzajem uzupełniaćmając 50 mam 2 ogniskowe bo 50 i 80... i tak z resztą.
6D ma jedną wadę... usytuowanie guziczków jest o kant DUP... wiem bo miałem C550D z podobnym ustawieniem i nie było za ciekawie..