Czy ktoś już testował Caler TR-C (WL-JB-TRCT)?
Nadajnik wyzwalacza radiowego TTL do Canon (2914584964) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Czy ktoś już testował Caler TR-C (WL-JB-TRCT)?
Nadajnik wyzwalacza radiowego TTL do Canon (2914584964) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Rozumiem, że szukasz czegoś taniego, tu masz sam NADAJNIK. Firma jak dla mnie krzak więc nie wiem jak będzie się zachowywać. Według mnie jeśli chcesz mieć mieć coś do wyzwalania lamp i masz jedną lampę to zainwestuj w kabel, na początek Ci starczy, kupisz prosty długi kabel i będzie dobrze, jeśli zależy Ci na bezprzewodowym wyzwalaniu polecam firmę Pixel. Posiadałem Pixel Soldiery, bardzo fajne i tanie wyzwalacze, teraz śmigam na Pixel Knightach i jestem bardzo zadowolony z nich ; )
Dzięki, nie szukam najtańszych, raczej optimum stosunku jakość-cena. Sugerowałem się raczej tym, że jest dedykowany do C1 i C5. Chcę wyzwalać 5 lamp, zależy mi na powtarzalności, no i żeby się to nie wieszało.
Znalazlem za 159 zł komplet odbiornik nadajnik. Wyzwalacz radiowy TTL + wężyk spustowy 2w1 do Canon Jinbei FreePower WL-JB-TRC - Wyzwalacze - Fripers.pl
miło było by gdyby ktos przetestowałNajbardziej dreczy mnie pytanie jak to przenosi TTL ?
![]()
Canon 5d mark II + C28 1.8 + Sigma 50 1.4 + C85 1.8 + Lampy i dodatki.
Na sali weselnej tak, w plenerze już nie.
Nie mogę znaleźć pewnej informacji, czy aparat przekaże wszystkie informacje do lampy C 580 wpiętej w sanki nadajnika Yn 622 (czy będzie zachowywała się dokładnie tak, jakby była w sankach aparatu)?
Jeśli nie to nadajnik chciałbym przypiąć do lampy i podłączyć go do aparatu za pomocą kabla PC (stracę wtedy możliwość korzystania z TTL) no i mały rozmiar nadajnika ma w takim układzie duże znaczenie.
Jeśli chodzi o wymiary nadajnika to podobają mi się najmniejsze np.
Radiowy wyzwalacz lamp błyskowych Powerlux10 kanałowy FW-2 - komplet RWKFW2 - Wyzwalacze - Przewody - FSFoto.pl
ale to niestety tylko manual.
Te przenoszą TTL, ale są dużo większe:
http://www.canon-board.info/lampy-bl...yongnuo-86129/
Najprościej byłoby wymienić wszystkie lampy na C 600 ale 5-6 lamp to ponad 12 tys. a moje są jeszcze w całkiem dobrej kondycji, tyle że mam do dyspozycji tylko sterowanie za pomocą błysku, co w plenerze bywa zawodne.
Testował ktoś może podobny zestaw, albo przynajmniej ma pewne informacje jak jest z tą lampą na nadajniku Piksel lub Yongnuo wpiętymi w sanki.
Ostatnio edytowane przez guti ; 29-03-2013 o 17:26