Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Opinie o wyzwalaczu Caler TR-C

mk
    Guest

Domyślnie Odp: Opinie o wyzwalaczu Caler TR-C

Rozumiem, że szukasz czegoś taniego, tu masz sam NADAJNIK. Firma jak dla mnie krzak więc nie wiem jak będzie się zachowywać. Według mnie jeśli chcesz mieć mieć coś do wyzwalania lamp i masz jedną lampę to zainwestuj w kabel, na początek Ci starczy, kupisz prosty długi kabel i będzie dobrze, jeśli zależy Ci na bezprzewodowym wyzwalaniu polecam firmę Pixel. Posiadałem Pixel Soldiery, bardzo fajne i tanie wyzwalacze, teraz śmigam na Pixel Knightach i jestem bardzo zadowolony z nich ; )

Dzięki, nie szukam najtańszych, raczej optimum stosunku jakość-cena. Sugerowałem się raczej tym, że jest dedykowany do C1 i C5. Chcę wyzwalać 5 lamp, zależy mi na powtarzalności, no i żeby się to nie wieszało.

Dopiero zaczyna Awatar dsp
    Miasto
    Suwalki

Znalazlem za 159 zł komplet odbiornik nadajnik. Wyzwalacz radiowy TTL + wężyk spustowy 2w1 do Canon Jinbei FreePower WL-JB-TRC - Wyzwalacze - Fripers.pl

miło było by gdyby ktos przetestował Najbardziej dreczy mnie pytanie jak to przenosi TTL ?
    Canon 5d mark II + C28 1.8 + Sigma 50 1.4 + C85 1.8 + Lampy i dodatki.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez dsp Zobacz posta
    Znalazlem za 159 zł komplet odbiornik nadajnik. Wyzwalacz radiowy TTL + wężyk spustowy 2w1 do Canon Jinbei FreePower WL-JB-TRC - Wyzwalacze - Fripers.pl

miło było by gdyby ktos przetestował Najbardziej dreczy mnie pytanie jak to przenosi TTL ?
    Kup mi, to przetestuję..

A na poważnie - kluczową informacją wydaje się tutaj zapis:
    Do zasilania wyzwalaczy i odbiorników sugerujemy stosowanie baterii, akumulatory posiadają niższe napięcie i mogą powodować niewłaściwą pracę urządzenia!!!
    To ja podziękuję.

Początki nałogu Awatar Maver

Cytat Zamieszczone przez guti Zobacz posta
    Dzięki, nie szukam najtańszych, raczej optimum stosunku jakość-cena. Sugerowałem się raczej tym, że jest dedykowany do C1 i C5. Chcę wyzwalać 5 lamp, zależy mi na powtarzalności, no i żeby się to nie wieszało.
    A koniecznie musisz miec TTL'a? Czy wystarcza na przyklad zwykle wyzwalacze do blyskania lampami w manualu?
    --
    Pozdrawiam
    Krzysztof Zagórski

Na sali weselnej tak, w plenerze już nie.
    Nie mogę znaleźć pewnej informacji, czy aparat przekaże wszystkie informacje do lampy C 580 wpiętej w sanki nadajnika Yn 622 (czy będzie zachowywała się dokładnie tak, jakby była w sankach aparatu)?
    Jeśli nie to nadajnik chciałbym przypiąć do lampy i podłączyć go do aparatu za pomocą kabla PC (stracę wtedy możliwość korzystania z TTL) no i mały rozmiar nadajnika ma w takim układzie duże znaczenie.
    Jeśli chodzi o wymiary nadajnika to podobają mi się najmniejsze np.
    Radiowy wyzwalacz lamp błyskowych Powerlux10 kanałowy FW-2 - komplet RWKFW2 - Wyzwalacze - Przewody - FSFoto.pl
    ale to niestety tylko manual.
    Te przenoszą TTL, ale są dużo większe:
    http://www.canon-board.info/lampy-bl...yongnuo-86129/
    Najprościej byłoby wymienić wszystkie lampy na C 600 ale 5-6 lamp to ponad 12 tys. a moje są jeszcze w całkiem dobrej kondycji, tyle że mam do dyspozycji tylko sterowanie za pomocą błysku, co w plenerze bywa zawodne.
    Testował ktoś może podobny zestaw, albo przynajmniej ma pewne informacje jak jest z tą lampą na nadajniku Piksel lub Yongnuo wpiętymi w sanki.
    Ostatnio edytowane przez guti ; 29-03-2013 o 17:26

Uprawnienia umieszczania postów