Dla mnie ten Olek, to chyba tylko za Leicowy/oldschoolowy wyglad dostal to 1 miejsce![]()
Dla mnie ten Olek, to chyba tylko za Leicowy/oldschoolowy wyglad dostal to 1 miejsce![]()
Ranking PC World 01/2013 - Lustrzanki dla konesera
1. a99
2. d600
3. d800
4. a77
5. 5D III
6. E-5
7. K-5
8. D7000
9. 60D
10. 7D
LOL
Ten Olek jest koszmarnie brzydki, nie mam pojecia za co 1 miejsce dostal![]()
Pewnie nie za urodę.
Może za to że daje możliwości lustrzanki w gabarytach niewiele większych od większego kompaktu?
AF nie gorszy, wizjer nie gorszy, ergonomia nie gorsza, jakość obrazka nie gorsza (matryca wg testów DxOMark daje jakość obrazka na poziomie 5DmkI i lepsza niż najnowsze cropowe lustrzanki Canona, a obiektywy do niego z reguły świetnie wypadają w testach), body uszczelniane, korpus magnezowy, ekran dotykowy i ruchomy OLED, z menu obsługa kart SD z Wi-Fi... Gabaryty mniejsze od tego co mamy w najmniejszcyh nawet lustrzankach, zarówno body jak i szkieł. Może wystarczająco dobrze zamknięte w wystarczająco małych rozmiarach daje niektórym nową jakość i nowe możliwości?
Uroda kwestia gustu. Dla mnie najurodziwsze jest na przykład Fuji X100. Można się zakochać.
Ale może pytanie czemu Nikon ma 2-gie miejsce a Canon 3-cie. To w końcu bezpośrednie odpowiedniki, ta sama półka. OMD to zupełnie inna półka. I czemu Sony się tu nie znalazło ze swoim FF?
Ostatnio edytowane przez Piotr_0602 ; 02-01-2013 o 16:46
Dla mnie to 5D3 ma pierwsze miejsce i dlatego go wybralem![]()
Ja też ze zdumieniem przeczytałem wyniki tego rankingu bo w ogóle trudno porównywać aparaty tej klasy co 5D Mark III, czy Nikon D800 / D800E z czymś takim, jak OM-D EM-5.
To zagadnienie do zbadania przez psychologów tłumu, a nie fotografów.
--- Kolejny post ---
Zakochać się można różnie, bo miłość nie wybiera, ale ten aparat nie musiał być aż taki brzydki.
Pozdrówka
Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 02-01-2013 o 17:11
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
A skąd taka pewność? Podstawowa zasada - nie ważne kto głosuje tylko kto liczy głosy.
A już bez żartów to naprawdę wierzysz w to, że to jakieś merytoryczne kwestie zdecydowały że taki jest wynik tej ankiety? O słodka naiwności. Jesteś tak zapatrzony we wspaniałość Olkowych wynalazków, że niestety pewnie nie dostrzegasz tego, że w takich rankingach zapewne 90% ludzi którzy głosują nie miało żadnego z tych sprzętów nawet w ręce. Obiektywizm tego rodzaju ocen jest zerowy i szukanie tu sensu dlaczego ten, a nie tamten to czysta strata czasu.
BTW: dane sprzedaży pokazują, że Canonowi idzie całkiem nieźle i takie rankingi to jedno wielkie buhhhaaaahhhaaa
Przy okazji przeniosłem do bardziej ogólnego działu![]()
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-01-2013 o 18:58
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Czuję się podle. Jak mogłem się tak pomylić - i co ja teraz zrobię z tym złomem 5d3? Fuj!
Chętnie przygarnę![]()
5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L