Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 33

Wątek: Best Camera of 2012 - Canon 5DmkIII zajął 3-cie miejsce (wg Dpreview)

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie Odp: Best Camera of 2012 - Canon 5DmkIII zajął 3-cie miejsce (wg Dpreview)

Dla mnie ten Olek, to chyba tylko za Leicowy/oldschoolowy wyglad dostal to 1 miejsce

Pełne uzależnienie Awatar gavin
    Miasto
    Czeladź

Domyślnie Odp: Best Camera of 2012 - Canon 5DmkIII zajął 3-cie miejsce (wg Dpreview)

Ranking PC World 01/2013 - Lustrzanki dla konesera
    1. a99
    2. d600
    3. d800
    4. a77
    5. 5D III
    6. E-5
    7. K-5
    8. D7000
    9. 60D
    10. 7D

LOL

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Ten Olek jest koszmarnie brzydki, nie mam pojecia za co 1 miejsce dostal

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta

Pewnie nie za urodę.
    Może za to że daje możliwości lustrzanki w gabarytach niewiele większych od większego kompaktu?

AF nie gorszy, wizjer nie gorszy, ergonomia nie gorsza, jakość obrazka nie gorsza (matryca wg testów DxOMark daje jakość obrazka na poziomie 5DmkI i lepsza niż najnowsze cropowe lustrzanki Canona, a obiektywy do niego z reguły świetnie wypadają w testach), body uszczelniane, korpus magnezowy, ekran dotykowy i ruchomy OLED, z menu obsługa kart SD z Wi-Fi... Gabaryty mniejsze od tego co mamy w najmniejszcyh nawet lustrzankach, zarówno body jak i szkieł. Może wystarczająco dobrze zamknięte w wystarczająco małych rozmiarach daje niektórym nową jakość i nowe możliwości?

Uroda kwestia gustu. Dla mnie najurodziwsze jest na przykład Fuji X100. Można się zakochać.

Ale może pytanie czemu Nikon ma 2-gie miejsce a Canon 3-cie. To w końcu bezpośrednie odpowiedniki, ta sama półka. OMD to zupełnie inna półka. I czemu Sony się tu nie znalazło ze swoim FF?
    Ostatnio edytowane przez Piotr_0602 ; 02-01-2013 o 16:46

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Dla mnie to 5D3 ma pierwsze miejsce i dlatego go wybralem

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Oj tam, moja pierwsza Practica MTL5 była podobna i byłem w niej zakochany . Do tej pory ją mam.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Ja też ze zdumieniem przeczytałem wyniki tego rankingu bo w ogóle trudno porównywać aparaty tej klasy co 5D Mark III, czy Nikon D800 / D800E z czymś takim, jak OM-D EM-5.
    To zagadnienie do zbadania przez psychologów tłumu, a nie fotografów.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Oj tam, moja pierwsza Practica MTL5 była podobna i byłem w niej zakochany . Do tej pory ją mam.
    Zakochać się można różnie, bo miłość nie wybiera, ale ten aparat nie musiał być aż taki brzydki.

Pozdrówka
    Ostatnio edytowane przez m_o_b_y ; 02-01-2013 o 17:11
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Taki ranking nie jest produktem jakkiegoś lobbingu czy przekupstwa producenta, bo tu nie można było przekupić jakiegoś redaktora.
    A skąd taka pewność? Podstawowa zasada - nie ważne kto głosuje tylko kto liczy głosy .

A już bez żartów to naprawdę wierzysz w to, że to jakieś merytoryczne kwestie zdecydowały że taki jest wynik tej ankiety? O słodka naiwności. Jesteś tak zapatrzony we wspaniałość Olkowych wynalazków, że niestety pewnie nie dostrzegasz tego, że w takich rankingach zapewne 90% ludzi którzy głosują nie miało żadnego z tych sprzętów nawet w ręce. Obiektywizm tego rodzaju ocen jest zerowy i szukanie tu sensu dlaczego ten, a nie tamten to czysta strata czasu.

BTW: dane sprzedaży pokazują, że Canonowi idzie całkiem nieźle i takie rankingi to jedno wielkie buhhhaaaahhhaaa

Przy okazji przeniosłem do bardziej ogólnego działu
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-01-2013 o 18:58
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Czuję się podle. Jak mogłem się tak pomylić - i co ja teraz zrobię z tym złomem 5d3? Fuj!

Początki nałogu Awatar olek.tbg
    Miasto
    Tarnobrzeg

Chętnie przygarnę
    5Dm2 | 16-35 4L IS | 24-70 2.8L II | 85 1.8 | 100 2.8L

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów