Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: co wybrać Canon 35 mm f/2.0 EF IS USM _nowość czy Sigma A 35 mm f/1.4 DG HSM_nowość

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: co wybrać Canon 35 mm f/2.0 EF IS USM _nowość czy Sigma A 35 mm f/1.4 DG HSM_now

Na serio to pozwoli robić zdjęcia z czasem 1/3 sekundy? Bo to chyba jest ze 4 działki od 1/50. Jakoś nie bardzo mi się chce wierzyć. :P IS jest fajny w tele gdzie czasy są rzędu 1/100 sekundy i rzeczywiście mało się nam ręka przez ten czas ruszy. W takim szkle to obstawiam ze 2 EV przy dobrych wiatrach. :P 1 EV zazwyczaj.

IS w tym szkle to po to chyba, że jak się robi przy 1/50 to zdjęcie będzie ostrzejsze niż bez niego. Jakby coś nam się ręka ruszyła delikatnie.
    Ostatnio edytowane przez jellyeater ; 10-01-2013 o 09:56

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie Odp: co wybrać Canon 35 mm f/2.0 EF IS USM _nowość czy Sigma A 35 mm f/1.4 DG HSM_now

Cytat Zamieszczone przez jellyeater Zobacz posta
    Na serio to pozwoli robić zdjęcia z czasem 1/3 sekundy? Bo to chyba jest ze 4 działki od 1/50. Jakoś nie bardzo mi się chce wierzyć. :P IS jest fajny w tele gdzie czasy są rzędu 1/100 sekundy i rzeczywiście mało się nam ręka przez ten czas ruszy. W takim szkle to obstawiam ze 2 EV przy dobrych wiatrach. :P 1 EV zazwyczaj.

IS w tym szkle to po to chyba, że jak się robi przy 1/50 to zdjęcie będzie ostrzejsze niż bez niego. Jakby coś nam się ręka ruszyła delikatnie.

Nie miałem jeszcze w ręku tego szkła to nie wiem, ale jeżeli w testach (The Digital Picture) na podobnym szkle 28 mm zeszli do 1/4 sekundy to to mi wystarczy, oczywiście przy odrobinie wprawy .
    7D MkII, C15-85, C 400 L 5.6, C35 IS 2.0 + statywy, plecaki i inne badziewie

Uprawnienia umieszczania postów