Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Canon 650D - kłopoty z dandelionem

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Canon 650D - kłopoty z dandelionem

Cytat Zamieszczone przez Nozanu Zobacz posta
    Noo to tego by jeszcze brakowało żeby Canon dostosowywał się do wynalazków jakiegoś radosnego twórcy garażowego. W systemie wszystko działa i niech tak pozostanie. W końcu pytam -kto tu ma się dostosować, czy Mahomet do góry czy góra do Mahometa?

Polecam podłączyć aparat do kompa zgodnie z instrukcją i zaktualizować dane o obiektywach, ale to nie o soft tu chodzi!, tylko właśnie o aktualizację bazy obiektywów dołączonym oprogramowaniem. Przypominam sobie że mi również taki komunikat na początku się pokazał mimo że nie mam dedaliona z czipem.Nie pamiętam w jakich to było okolicznościach ale po wejściu w opcje biblioteki odchaczyłem wybrane obiektywy i nigdy więcej nie widziałem tego komunikatu.
    Co to jest dedalion?
    Jakie konkretnie obiektywy w tej sytuacji chcesz odznaczać

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Jeszcze jedno - czy czasem Canon 650D nie jest wyposażony w możliwość aktualizacji firmware OBIEKTYWU za pośrednictwem body? O ile pamiętam, to tak, jako jeden z pierwszych Canonów. No i teraz pewnie dandelion gadając z aparatem robi to tak, jak obiektyw, którego firmware nie udało się poprawnie zaktualizować. Jeden z moich dandelionów potrafi raportować horrendalnie wysokie minimalne otwory względne rzędu f/99. Może to skłania 650D do wyciągnięcia takiego wniosku? Albo nabrało nagle znaczenie parę bitów w ramkach wymienianych pomiędzy obiektywem a aparatem, które dotąd były pomijane przez body a 650D ich nie pomija? To też jest wytłumaczenie zaistniałej sytuacji.

Aktualne pozostaje pytanie - czy są stare dandeliony które działają z 650D?
    Dzisiaj sprawdziłem i ten sam dandelion działa OK z Canonem 600D.
    Owszem można aktualizować obiektyw przy pomocy body.
    Dandelion zawsze pokazuje f/2 (w innych aparatach) bez możliwości zmiany przesłony.
    Ostatnio edytowane przez cobalt ; 16-01-2013 o 18:02

Uprawnienia umieszczania postów