Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Canon 350d - problem z lampą!

Domyślnie Canon 350d - problem z lampą!

Witam! mam problem z lampą w moim Canonie 350d. Gdy chce zrobić zdjęcie z lampą to lampa normalnie wyskakuje ale nie ma błysku, tylko wydaję dziwne odgłosy .. dziwne stukanie.
    Może ktoś miał podobny problem?

Coś już napisał Awatar MacRo
    Miasto
    Stargard Szczeciński

Domyślnie Odp: Canon 350d - problem z lampą!

Czy przy podniesionej lampie (w trybie np. Av), gdy naciskasz przycisk z gwiazdką * (FEL), słychać również cykanie, bez wyzwolenia błysku. Jeśli tak to problemem jest uszkodzony palnik (najczęściej robi się ciemny lub żółty), albo gdzieś występuje przerwa w przewodzie zasilania lampy.
    FotoMaciej
    C 7D (Magic Lantern)| C 400D (400plus mod + IR MOD) | Sigma 17-50 f/2.8 | Tamron 70-200 f/2.8 | C ex430 II | Nissin 866 Mark II

Domyślnie Odp: Canon 350d - problem z lampą!

Cytat Zamieszczone przez MacRo Zobacz posta
    Czy przy podniesionej lampie (w trybie np. Av), gdy naciskasz przycisk z gwiazdką * (FEL), słychać również cykanie, bez wyzwolenia błysku. Jeśli tak to problemem jest uszkodzony palnik (najczęściej robi się ciemny lub żółty), albo gdzieś występuje przerwa w przewodzie zasilania lampy.
    ściągnełam obiektyw i zaczełam ruszac aparatem, robic zdjecia pod swiatlo az nagle lampa zadzialala. nie wiem co takie zrobiłam że sie naprawiło

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów