Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 116

Wątek: Marketing Nikona kontra Canon

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Aż sobie Foto Kurier kupiłem...

W teście porównawczym ergronomii jest napisane, że największy mankament Canona to sposób zmiany wartości przesłony w trybie M - kombinacja przycisku i kółka pod palcem wskazującym.

Wydaje mi sie że to kompletna bzudura. Przecież w 10D i 20D było drugie kółko z tyłu body, służące m. in. ustawiania przesłony w manualu. w 5D też jest takie kółko. Do czego zatem służy? Może ktoś z 5D userów rozwieje moje wątpliwości...

Co do szumów: ok, może i w Canonie są większe. Tylko dlaczego w teście nie wspomniano ani słowem że w D200 jest kilku stopniowy system ich redukcji? Który siłą rzeczy pogarsza ostrość? I dlaczego nie ma ani słowa o tym na jak był ów system ustawiony w teście?

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

rozumiem że użycie kilku dosadnych stwierdzeń jest nie na poziomie ?
    hmm ... mam mieszne uczucia co do tego i wierzcie mi umiem wypowiadac się kwieciście i elegancko ale nie miałem takiego zamiaru ....
    facet odsyła mnie abym sie doedukował , wypowiada się z góry , stosuje klasyczne sztuczki związane z umiejszaniem wagi rozmówcy itp , olewa moje argumenty nie ustosunkowując się do nich to taki cham ale w smokingu ...

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

popmart: jest takie przysłowie: nie kłóć się z głupcem. ludzie mogą nie zauważyć różnicy

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ukasz
    Aż sobie Foto Kurier kupiłem...

W teście porównawczym ergronomii jest napisane, że największy mankament Canona to sposób zmiany wartości przesłony w trybie M - kombinacja przycisku i kółka pod palcem wskazującym.
    Jeżeli tak jest tam napisane to wiecej nic nie trzeba pisać o wiarygodności takiego testu
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popmart
    rozumiem że użycie kilku dosadnych stwierdzeń jest nie na poziomie ?
    hmm ... mam mieszne uczucia co do tego i wierzcie mi umiem wypowiadac się kwieciście i elegancko ale nie miałem takiego zamiaru ....
    facet odsyła mnie abym sie doedukował , wypowiada się z góry , stosuje klasyczne sztuczki związane z umiejszaniem wagi rozmówcy itp , olewa moje argumenty nie ustosunkowując się do nich to taki cham ale w smokingu ...
    Nie obraź się, ale traktowanie serio tego, co napisano w FK nienajlepiej o tobie świadczy. A już żeby wdawać się z nimi w polemiki to naprawdę trzeba być członkiem Spółdzielni Pracy "Daremny Trud". Sam się zatem prosiłeś...

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

aaa miałem troche wolnego i puściłem się w wir wydarzeń

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    5d w kicie z 24-105 kupilem za 13.340 brutto
    d200 + 17-55/2,8 kosztuje 13.000 do czego trzeba dodac 500 za badziewny program do obrobki RAW. i co jest drozsze?
    A nie wydaje ci się ten 24-105 nieco jakby ciemniejszy od 17-55? W kicie z 24-70 f2.8L już takiego zaj...stego geszeftu nie zrobisz...

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    A nie wydaje ci się ten 24-105 nieco jakby ciemniejszy od 17-55? W kicie z 24-70 f2.8L już takiego zaj...stego geszeftu nie zrobisz...
    24-105 jest lepszy optycznie od 24-70 i od 17-55 tez.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    24-105 jest lepszy optycznie od 24-70 i od 17-55 tez.
    No to co? I tak jest ciemny.

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj
    No to co? I tak jest ciemny.
    no tak, ale za to ma sympatyczny zakres ogniskowej (na ff) i dodatkowo is. fajny kitowy objektyw

Strona 11 z 12 PierwszyPierwszy ... 9101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów