Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 116

Wątek: Marketing Nikona kontra Canon

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Zastanawia mnie tylko dlaczego do tego testu użyli nieprodukowanego już 28-70/2.8 L, a nie 24-70/2.8?
    Przecież pstryk powinien taki obiektyw mieć na składzie .

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Bo za dobrze by wypadł
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

Moim zdaniem rynek sie podzielił.
    Nikon kompakty i lustra np 70. I dzięki temu w ostatnim roku Nikon zarobił kupe kasy.

Natomiast wszystcy profi wiedza co kupic. Kupic moga tylko Canona. Zobaczcie na zawodach sportowych np olimpiada teraz. Setki, tysiace reporterów i widze tylko paski na szyje z napisem Canon i tele obiektywy białe L`ki.

Więc Canon sprzedaje jeden zestaw dla profi, a wtym samym czasie Nikkon musi sprzedac 25 małpek.

I kto tu jest górą.

Nikon nie liczy sie do kiedy nie wyprodokuje FF i matrycy konkurencyjnej do Canona z niskimi szumami.

Czego NIkonowi serdecznie życze, bo ceny Canonów spewnością wtedy spadną na łeb.
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

heh korespondencji ciąg dalszy:

List Kolejny :

Panie redaktorze oto coś co powinno dać do myślenia w nawiązaniu do wczorajszej dyskusji

test rzeczy jest nieco porównawczy

http://www.fotopolis.pl/index.php?n=3929

proszę zwrócić uwagę na fragmenty o ISO, ostrości , i matrycy

przy czym test ten nie stara się na chama i stronniczo używając sztuczek w stylu doboru szkiel, pogrążyć konkurenta jasno przedstawia wady i zalety obu modeli (wcześniej test D200)

życzyłbym sobie aby obiektywizm był czymś co wszyscy rozumieją podobnie.

Z wyrazami szacunku amator fotograffi.

odpowieź kolejna:

Miałem sobie odpuścić korespondencję z Panem

Niemniej Pańska arogancja i stronniczość jest tak duża, że jeszcze raz spróbuję coś Panu wyjaśnić.

Patrz poniżej

Panowie z Fotopolis mieli w teście egzemplarz przedprodukcyjny. My go nie chcieliśmy gdyż test takowego pozostawia wiele do życzenia. Zresztą sam Nikon Polska prosił, żeby poczekać z testem do otrzymania egzemplarzy produkcyjnych. Panowie z Fotopolis się wyrwali i efekty są jakie Pan widzi. Niech Pan zajrzy do artykułu.

Niech Pan ślepo nie wierzy dopóki Pan się osobiście nie przekona. Pański ulubiony Canon był przez nas testowany z najnowszym obiektywem klasy L 24-105. Jednak i to mu niewiele pomogło. Piszemy o tym w Foto-Kurierze. Niemniej Canon Polska uprzedzał, że coś z tym obiektywem może być nie tak i dlatego odstąpilismy od jego gruntownego testu. Dlatego przy końcowej ocenie pominęliśmy różnice w rozdzielczości liniowej między obiektywami. Niemniej wysokich szumów Canona i kiepskiej w porównaniu z D200 dynamiki rejstracji nie da się ukryć. My mierzymy te parametry. Inni może tego nie robią. Z zasady Foto-Kurier stara się nie pisać tego czego nie sprawdzi. Dlatego mamy stale rosnącą rzeszę Czytelników.

A propo obiektywności. Czy widział Pan gdzieś bezpośrednie porównanie tych aparatów. Ja (w Polsce i nie tylko) nie widziałem. Czy wie Pan dlaczego? Ja się tylko domyślam..

Ale to już koniec tej dyskusji

Pozdrawiam

KP

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Domyślnie

Niby z zasady nie biore udzialu w dyskusjach "Canon vs. Nikon" ale raz sie wylamie:

Dolewamy oliwy do ognia: http://www.potatobear.com/ND200/D200F.htm

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Klasyczny przypadek zoltej febry Niech sie tam bawia tymi wspanialosciami... Szkoda na nich czasu... Lepiej isc tym nedznym, szumiacym 5D z jakas mydlasta eLka zrobic pare zdjec z niska dynamika
    ...

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

Jedyna uwage do popmart jaka mam to ton wypowiedzi. Obaj wiemy reklamy jakiego sprzetu sa w FK.

Jednak czytajac kolejne listy i odpowiedzi na nie, Pan KP oprocz kilku wpadek, trzyma sie obranego kursu, odpowiada poprawna (wrecz rzeklbym momentami wysrubowana) polszczyzna. W listach Pana KP nie podoba mi sie ten arogancki, wywyzszajacy sie ton. Jednak w zewnetrznej konfrontacji tej korespondencji to on by wygral: przy jego, hmm, w miare, stonowanych wypowiedziach wygladalbys jak ujadajacy psiak kolo nogi, ktory sie czepia nogawek, a ktorego probuje sie odpedzic. Gdybym nie znal meritum sprawy, z miejsca bys przegral: Pan KP zostal by uznany za profejsonaliste, a Ty za 'milego inaczej'. Liczmy tylko, ze KP nie opublikuje korespondecji w FK - bo wtedy redakcje zasypia listy pochwalne

I zeby nie bylo: popmart - ja stoje po tej samej stronie linii co Ty.
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

zeczywiście styl moich wypowiedzi nie jest stylem eleganckim i przyznaje się do tego po raz kolejny .... jednakże bez przesady podaje argumenty w sposób zrozumiały i nie uciekam się do sztuczek językowych godnych pana Redaktora - walę prosto z mostu w sposób prosty.

Nie mogę się zgodzić z tym pieskiem .... ale nie żywię urazy

mój styl jest nie na poziomie Oficjalnej Korespondencji tylko internetowej wymiany poglądów jakich wiele.

nie bardzo wiem (no może poza pierwszym mailem) o które części ci chodzi?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ja w 100% tak jak dentharg. Takim prowadzeniem "dyskusji" ośmieszasz się (to akurat mało ważne), forum (jeśli zostanie to powiązane) i ogólnie tzw. "miłośników sprzętu Canona". Woda na młyn trolli na zaprzyjaźnionym (i tym razem bez ironii to piszę) forum.

Uzależniony Awatar dentharg
    Miasto
    Tomaszów Maz/Łódź

Domyślnie

No wiesz, Twoj ton wypowiedzi jest dla mnie normalny, bo prosty, do rzeczy itp. Napisalem, ze KP uzywa wysrubowanej, takiej mocno egzaltowanej polszczyzny - i baardzo stara sie wlasnie tym nadrobic. A ja po prostu unikalbym zwrotow typu 'na chama' i takiego, no, krzykliwego czepialstwa.

A ogolnie to sztama popmart i aleś im doj*bał
    Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy

Strona 10 z 12 PierwszyPierwszy ... 89101112 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów