Cytat Zamieszczone przez ukasz
No tak, tacy sami ludzie kupują komputery w MM
Zdziwilbys sie, ale czasem dokladnie tak Okreslasz sobie cel: konkretne komponenty, z pewna tolerancja (rozni producenci) i szukasz. I jesli akurat przypadkiem zdarzy sie ze w przyslowiowym MM akurat trafisz "promocje" na dokladnie to czego szukasz, z normalna gwarancja itp. - to nie widze powodu dla ktorego nie skorzystac

Zeby nie bylo: ja wiem, kto generalnie kupuje komputery w MM :-D i nie o takie "standardowe" podejscie mi chodzi, ale tylko o to, co napisalem wyzej. Gdybym ta lampe (kilka postow wyzej) w Interdiscouncie zobaczyl dwa miesiace pozniej, to bym ja po prostu wzial i kupil. W cenie takiej jak w najtanszym sklepie internetowym, z taka sama gwarancja, w takim samym pudelku. Ba, nawet gdyby ta promocja byla w warzywniaku pod blokiem - zadna roznica!

Cytat Zamieszczone przez Piotr Milecki
Niewazne ze czarny, ze siatka w wizjerze, ze "supirior quality" i "pro". Wazne ze nie Canon, a przeciez kolega ma Canona. To doskonala argumentacja, pewnie tak samo dobra jak to ze kolory na tamtym forum za czarne. Tyle racji w tej argumentacji, jak w tym ze "u nas" nie mozna zmienic koloru i czarny jest jedynym z mozliwych
Piotrze, tu sie mylisz. "Kolega ma Canona" to jest najlepsza mozliwa argumentacja, a juz na pewno dla kogos kto kupujac sprzet nie jest na dzien dobry ekspertem od cropow, IS-ow, przyslon i milimetrow. Bo w razie czego to wlasnie "kolega" bedzie zameczany dziesiatkami pytan, watpliwosci, prosb o porade. I dla kogos j.w. to, ze w odpowiedzi na te pytania nie uslyszy "sorry, ja sie w Nikonie nie orientuje" (wcale niekoniecznie zlosliwej - ja sam tak czasem zupelnie szczerze odpowiadam) jest argumentem duzo wazniejszym niz wszystkie te, w sumie drobne, roznice miedzy systemami. A takich ludzi jest... lekko liczac pewnie 90% rynku.

To taka sama kwestia jak wybor dystrybucji Linuxa Zelazna zasada na wszelkich forach i Usenecie jest odpowiedz: "taka sama jak ma twoj najlepszy kolega co sie zna"