a dokladniej: rzadko maja pojecie co w ogole sprzedaja. bardzo rzadkoZamieszczone przez Hipek
Jak to kto? Ktoś, kto dokładnie wie czego chce, nie potrzebuje porad sprzedawcy, a interesuje go cena, FV i lokalnie akceptowalna gwarancja. Zakładając oczywiście, że cena jest atrakcyjna (a z reguły nie jest ;-) ).Zamieszczone przez ukasz
Ja swego czasu widziałem na otwarciu wielkiego marketu z elektroniką w Genewie promocję na 580EX w dobrej cenie. Akurat wtedy nie miałem jeszcze konkretnych planów zakupowych, ale gdybym miał - nie miałbym żadnych oporów :-D
Coś w tym musi być... miejscowy sklep nie prowadzi Canona. Tylko Nikon i Sony. Canon jest bardzo awaryjny, zwłaszcza 300D i 350D jak twierdzi właściciel. ;-)Zamieszczone przez KuchateK
Foto-Kurier... jakby zmienił gramature papieru to można by go w sraczyku używać
Ostatnio edytowane przez romero ; 16-02-2006 o 01:22
D80 + N18-55, T55-200, Sunpak PZ42X,
300D + C18-55, C50, T80-210, S18-125 DIGIMATE III, 430ex
ech... no dobra, moze ja przesadzam i facet faktycznie nie mial wiary w Canona. ale argumentacja o psuciu nieodmiennie mi przywodzi na mysl przewalki z serwisem. i ta argumentacja o lepszosci Nikona mocno w tym momencie cierpi.Zamieszczone przez Tomasz Golinski
inna kwestia, ze mnie bardzo dziwi, ze ludzie jako budzetowa lustrzanke amatorska kupuja 350D, kiedy na rynku jest D50. przepraszam, ale nie potrafie tego pojac, poza tymi osobami, ktore bedac faktycznie jakimis tam semi-pro maja kieszen amatorska (bo w koncu zyjemy w raju, w ktorym stosunek cena towaru/wyplata przewyzsza kilkukrotnie inne kraje swiata)
PANOWIE: Kto kupując cÓś myśli o serwisie??????????????
20D+BGE2, Canon EF 17-40 L USM, Canon EF 24-105 L USM IS, Canon EF 100-400 L USM IS, EX 580
No tak, tacy sami ludzie kupują komputery w MMZamieszczone przez muflon
![]()
Canon ma system, lepszy serwis, m42, duzo taniego sprzetu na allegro i marke wyrobiona 300D. Nikon przespal moment. Dwa lata panowania 300D nie da sie odrobic reklamami i taka sobie puszka ze stara matryca. Jak juz pisalem marka "bo kolega mial i sobie chwalil" jest czasami duzo wazniejsza jak super hiper parametry na papierze i zolte sciany w kazdym sklepie.Zamieszczone przez akustyk
Ja tez kupilem plastixa 300D "bo kolega ma", mimo ze usilnie mi "jeden taki nawiedzony" wciskal w sklepie D70, "supirior quality", "pro" i reszte gadki szmatki pro nikoniarskiej. To ze D70 w lapie lezal lepiej, czarny byl, kolka mial, przyciskow w brud, kreski w wizjerze i migawka mi lepiej lezala jak trzask 300D nie mialo znaczenia...
No i 350'tka ma 8mpix a nie 6...
...i mamy ladniejsze kolory na forum i lepiej czytac nasze jak slepnac u nich![]()
...
Niewazne ze czarny, ze siatka w wizjerze, ze "supirior quality" i "pro". Wazne ze nie Canon, a przeciez kolega ma Canona. To doskonala argumentacja, pewnie tak samo dobra jak to ze kolory na tamtym forum za czarne. Tyle racji w tej argumentacji, jak w tym ze "u nas" nie mozna zmienic koloru i czarny jest jedynym z mozliwych
No i na koniec perelki. "Canon ma system". Masz racje. Ma. Inni nie maja. Dramat. "Marka wyrobiona 300D". Tu dolozyles juz na maksa. Czym jak czym, ale marka 300D to dajesz doskonaly dowod na wyrobienie marki. Gdybys powiedzial ze seria G, bylbys duzo blizej prawdy. Canon ma swietne konstrukcje, ale jesli ma bazowac na 300D, to wybacz ale nie Nikon przespal sprawy. Postapil slusznie...
Na koniec marketing Nikon - Canon. Cos kuleja na tym forum wiesci z koncernow. Canon wydal na kampanie telewizyjne krocie. Reklama w NG, przed imprezami sportowymi itd. Wciaz lansuje sie w hurtowniach komputerowych, dbajac o to by towaru bylo "na maksa". Problem w tym ze to nie uzytkownicy dSLR-ow robia koncernom kase, a reszta sprzetu. Po jaka cholere hurtownik ma inwestowac w 5D zarabiajac na nim 500 czy 600 zlotych, skoro inwestujac te same pieniadze w 20 kompaktow na kazdym zarobi po 80 zlotych, pewnie w tym samym czasie.
"Canony sie sprzedaja, Nikony leza na polkach". Tomek, nie przystoi Tobie taki tekst![]()
Ostatnio edytowane przez Piotr Milecki ; 16-02-2006 o 03:45