Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 116

Wątek: Marketing Nikona kontra Canon

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iczek
    A w ogole - to jakos dziwnie ta rozmowa oderwana jest od realiow - kazy sobie cos tam wymysla i z pewnoscią nikt nikogo nie przekona.

Pewnie. A wystarczy spojrzeć sobie na stronę żeby samemu się przekonać jakie to nowości w dziedzinie foto pojawiły się w ostatnim czasie
    --

pozdrawiam,
    Rafał

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

No d70 to rzeczywiście cieplutka buleczka
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Jeśli nie potrafisz dokończyć czegoś dobrego, to niech to chociaż dobrze wyglada ??(by Bill Gates)
    Pozdrawiam
    Marek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomalxx
    Piotr, to chyba masz pecha. W MM D200 był świeżutko po premierze, w MJ w Madisonie był jego pokaz.
    No niby tak, ale co z tego jak po pokazie do dzisiaj (2 miesiace) nie ma ani widu ani slychu
    Po pokazie w tym sklpeie powinno zostac 20 sztuk i to jest handlowanie a tak to jest pieprzenie kotka... itd

A w MM nie ma juz D200 wiec jesli mieli 1 sztuke to nie uwazam, zeby na MM to byl jakis wspanialy wynik

sv
    Guest

Domyślnie

przykladem skuteczniejszego marketingu Nikona jest aktualny test w Fotokurierze: 5d kontra D200.
    do testu uzyto szkieł: Canon+ 20/2,8
    Nikon + Micro nikkor 60 mm/2,8
    i uzywajac takich oto objektywow panowie z fk testuja rozdzielczosc i aberracje
    oczywiscie napisali, ze 5d to badziew.

Najbardziej rozbawil mnie taki fragment (o 5d):
    " ktos kto wydaje na sprzet kilkadziesiat tys. zl nie chcial by miec takich zdjec.."

to juz sa zupelne jaja.

a moze by tak porownac te ceny:

5d w kicie z 24-105 kupilem za 13.340 brutto
    d200 + 17-55/2,8 kosztuje 13.000 do czego trzeba dodac 500 za badziewny program do obrobki RAW. i co jest drozsze?

Nikon wydaje sporo kasy na reklame (zwlaszcza w ciagu ostatnich 2 lat). Canon w polsce jest praktycznie niewidoczny (owszem, reklamuja kopiarki
    Ostatnio edytowane przez sv ; 16-02-2006 o 16:46

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr Milecki
    Istotnie. Moze nie docenilem tej formy ale dlatego ze jest najmniej marketingowo uzasadniona (czyt. nie wymaga nakladow finansowych od koncernu).
    Nie zgodzę się z nakładami finansowymi. Wymaga ich właśnie najwięcej, bo trzeba robić dobre aparaty! Reklamować można byle co, a żeby mic ezadowolonych użytkowników, to trzeba trzymać poziom i dobre ceny.

Jest jeszcze drugi powód, by kupować, to co ma kolega: obiektywy. Testowanie, pożyczanie na plenerach, itp.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Nie liczy sie to kto ile wydaje na reklame a to kto bedzie mial za wydana kase co zrobic w przyszlosci... Liczac ile Canon wydaje na rozne badania (patenty nie spadaja im z nieba) to chyba jednak lepiej to jak zolte strony w kazdej gazecie ktore i tak wszyscy wywalaja w smietnik.
    ...

Domyślnie

Ten test w Kurierze to wlasnie przyklad skutecznego "marketingu" popartego stosownym "wkładem" w postaci wielu reklam w wydawnictwie

A sformułowania użyte w tym teście to po prostu chamstwo i drobnomieszczaństwo.

Ech te nasze magazyny foto....

Pełne uzależnienie Awatar popmart

Domyślnie

hej mam ciekawą kontynuacje wątku : napisałem do redaktora naczelnego FK to co pojawiło się w tym wątku i oto jaką odpowiedź dostałem :

Szanowny Panie Marcinie

Pozwoli Pan, że ton Pańskiej wypowiedzi pominę.

Nie zamierzam umierać (jak Pan) ani za Canona, ani za Nikona. Gdyby przeczytał Pan tekst dokładnie i obiektywnie spojrzałby Pan na zagadnienie to jestem Pewien, że przyznałby mi Pan rację.

Niestety Pańska nadpobudliwość nie pozwoliła Panu zauważyć, że w teście po stronie Canona brały udział 2 obiektywy. W tym jego najnowsza konstrukcja oznaczona literą L. Jej znaczenia nie będę Panu tłumaczył.

Uległ Pan również papce marketingowej Canona i pisze Pan o przetworniku pełnoklatkowym w Canonie co nie jest Prawdą.

Odrobina wiedzy i powściągliwości w powtarzaniu zasłyszanych opinii dobrze by Panu zrobiła.

Nikt Pana nie zmusza do czytania obiektywnych czasopism fotograficznych do jakich ja zaliczam Foto-Kurier.

Na Pańskim miejscu ograniczyłbym się do czytania Canonowskiej papki marketingowej. To Panu z powodzeniem wystarczy.

Pozdrawiam serdecznie

Krzysztof Patrycy

swoją drogą ton był dość zajadliwy zastanawiam się czy odpisać ?

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a wklej swój mail do FK....

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów