Zastanawia mnie tylko dlaczego do tego testu użyli nieprodukowanego już 28-70/2.8 L, a nie 24-70/2.8?
Przecież pstryk powinien taki obiektyw mieć na składzie.
Zastanawia mnie tylko dlaczego do tego testu użyli nieprodukowanego już 28-70/2.8 L, a nie 24-70/2.8?
Przecież pstryk powinien taki obiektyw mieć na składzie.
Bo za dobrze by wypadł![]()
5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R![]()
MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA
później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..
Moim zdaniem rynek sie podzielił.
Nikon kompakty i lustra np 70. I dzięki temu w ostatnim roku Nikon zarobił kupe kasy.
Natomiast wszystcy profi wiedza co kupic. Kupic moga tylko Canona. Zobaczcie na zawodach sportowych np olimpiada teraz. Setki, tysiace reporterów i widze tylko paski na szyje z napisem Canon i tele obiektywy białe L`ki.
Więc Canon sprzedaje jeden zestaw dla profi, a wtym samym czasie Nikkon musi sprzedac 25 małpek.
I kto tu jest górą.
Nikon nie liczy sie do kiedy nie wyprodokuje FF i matrycy konkurencyjnej do Canona z niskimi szumami.
Czego NIkonowi serdecznie życze, bo ceny Canonów spewnością wtedy spadną na łeb.
Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl
heh korespondencji ciąg dalszy:
List Kolejny :
Panie redaktorze oto coś co powinno dać do myślenia w nawiązaniu do wczorajszej dyskusji
test rzeczy jest nieco porównawczy
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=3929
proszę zwrócić uwagę na fragmenty o ISO, ostrości , i matrycy
przy czym test ten nie stara się na chama i stronniczo używając sztuczek w stylu doboru szkiel, pogrążyć konkurenta jasno przedstawia wady i zalety obu modeli (wcześniej test D200)
życzyłbym sobie aby obiektywizm był czymś co wszyscy rozumieją podobnie.
Z wyrazami szacunku amator fotograffi.
odpowieź kolejna:
Miałem sobie odpuścić korespondencję z Panem
Niemniej Pańska arogancja i stronniczość jest tak duża, że jeszcze raz spróbuję coś Panu wyjaśnić.
Patrz poniżej
Panowie z Fotopolis mieli w teście egzemplarz przedprodukcyjny. My go nie chcieliśmy gdyż test takowego pozostawia wiele do życzenia. Zresztą sam Nikon Polska prosił, żeby poczekać z testem do otrzymania egzemplarzy produkcyjnych. Panowie z Fotopolis się wyrwali i efekty są jakie Pan widzi. Niech Pan zajrzy do artykułu.
Niech Pan ślepo nie wierzy dopóki Pan się osobiście nie przekona. Pański ulubiony Canon był przez nas testowany z najnowszym obiektywem klasy L 24-105. Jednak i to mu niewiele pomogło. Piszemy o tym w Foto-Kurierze. Niemniej Canon Polska uprzedzał, że coś z tym obiektywem może być nie tak i dlatego odstąpilismy od jego gruntownego testu. Dlatego przy końcowej ocenie pominęliśmy różnice w rozdzielczości liniowej między obiektywami. Niemniej wysokich szumów Canona i kiepskiej w porównaniu z D200 dynamiki rejstracji nie da się ukryć. My mierzymy te parametry. Inni może tego nie robią. Z zasady Foto-Kurier stara się nie pisać tego czego nie sprawdzi. Dlatego mamy stale rosnącą rzeszę Czytelników.
A propo obiektywności. Czy widział Pan gdzieś bezpośrednie porównanie tych aparatów. Ja (w Polsce i nie tylko) nie widziałem. Czy wie Pan dlaczego? Ja się tylko domyślam..
Ale to już koniec tej dyskusji
Pozdrawiam
KP
Niby z zasady nie biore udzialu w dyskusjach "Canon vs. Nikon" ale raz sie wylamie:
Dolewamy oliwy do ognia: http://www.potatobear.com/ND200/D200F.htm
Klasyczny przypadek zoltej febryNiech sie tam bawia tymi wspanialosciami... Szkoda na nich czasu... Lepiej isc tym nedznym, szumiacym 5D z jakas mydlasta eLka zrobic pare zdjec z niska dynamika
![]()
...
Jedyna uwage do popmart jaka mam to ton wypowiedzi. Obaj wiemy reklamy jakiego sprzetu sa w FK.
Jednak czytajac kolejne listy i odpowiedzi na nie, Pan KP oprocz kilku wpadek, trzyma sie obranego kursu, odpowiada poprawna (wrecz rzeklbym momentami wysrubowana) polszczyzna. W listach Pana KP nie podoba mi sie ten arogancki, wywyzszajacy sie ton. Jednak w zewnetrznej konfrontacji tej korespondencji to on by wygral: przy jego, hmm, w miare, stonowanych wypowiedziach wygladalbys jak ujadajacy psiak kolo nogi, ktory sie czepia nogawek, a ktorego probuje sie odpedzic. Gdybym nie znal meritum sprawy, z miejsca bys przegral: Pan KP zostal by uznany za profejsonaliste, a Ty za 'milego inaczej'. Liczmy tylko, ze KP nie opublikuje korespondecji w FK - bo wtedy redakcje zasypia listy pochwalne
I zeby nie bylo: popmart - ja stoje po tej samej stronie linii co Ty.
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy
zeczywiście styl moich wypowiedzi nie jest stylem eleganckim i przyznaje się do tego po raz kolejny .... jednakże bez przesady podaje argumenty w sposób zrozumiały i nie uciekam się do sztuczek językowych godnych pana Redaktora - walę prosto z mostu w sposób prosty.
Nie mogę się zgodzić z tym pieskiem .... ale nie żywię urazy
mój styl jest nie na poziomie Oficjalnej Korespondencji tylko internetowej wymiany poglądów jakich wiele.
nie bardzo wiem (no może poza pierwszym mailem) o które części ci chodzi?
Ja w 100% tak jak dentharg. Takim prowadzeniem "dyskusji" ośmieszasz się (to akurat mało ważne), forum (jeśli zostanie to powiązane) i ogólnie tzw. "miłośników sprzętu Canona". Woda na młyn trolli na zaprzyjaźnionym (i tym razem bez ironii to piszę) forum.
No wiesz, Twoj ton wypowiedzi jest dla mnie normalny, bo prosty, do rzeczy itp. Napisalem, ze KP uzywa wysrubowanej, takiej mocno egzaltowanej polszczyzny - i baardzo stara sie wlasnie tym nadrobic. A ja po prostu unikalbym zwrotow typu 'na chama'i takiego, no, krzykliwego czepialstwa.
A ogolnie to sztama popmart i aleś im doj*bał![]()
Postprocessing: AfterShot Pro + pluginy