Strona 97 z 110 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 961 do 970 z 1095

Wątek: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Intensywnie ostatnio eksploatuje 6d i sigmę i coraz bardziej mnie martwi, że gdy ciemno i mało kontrastowych obiektów, to choć tandem ustawi za każdym razem ostrość, tam gdzie ma być, to trwa to bardzo długo. Gdy więcej światła, nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Bocznych nie stosuję, tylko centralny. Jeżeli zostałbym ślubniakiem albo jakimś reporterem, to musiałbym coś zmienić ( albo 6d na 5d mIIII lub sigmę na czerwony pasek - albo jedno i drugie :-).
    Próbowałeś wspomagać af za pomocą lampy canona? Czy jest poprawa w szybkości ustawiania ostrości? Może by byłoby dobre panaceum na ciemne sale?
    Czy ktoś próbował porównywać ilość trafionych zdjęć i prędkość af sigmy z canonem 35 f2.0 is?
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Cytat Zamieszczone przez ketras Zobacz posta
    Próbowałeś wspomagać af za pomocą lampy canona? Czy jest poprawa w szybkości ustawiania ostrości? Może by byłoby dobre panaceum na ciemne sale?
    Czy ktoś próbował porównywać ilość trafionych zdjęć i prędkość af sigmy z canonem 35 f2.0 is?
    Jakoś niespecjalnie zauważyłem różnicę przy wspomaganiu.
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Miasto

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Jakoś niespecjalnie zauważyłem różnicę przy wspomaganiu.
    To teraz mnie zmartwiłeś, liczyłem że ewentualnie jak dotychczas można się będzie wspomóc lampą... Testowałeś tę sigmę na reportażu ślubnym? Czy af wyrabiał na centralnym czy to już za szybki sport :P ?
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Próbowałeś wspomagać af za pomocą lampy canona?
    Ja w takich wypadkach zawsze mam podpiętą lampę i jak napisał poszukiwacz2006 różnica praktycznie niezauważalna.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Ja w takich wypadkach zawsze mam podpiętą lampę i jak napisał poszukiwacz2006 różnica praktycznie niezauważalna.
    Matsil a w przypadku elżbiety także nie widać różnicy przy wspomaganiu lampą jeżeli chodzi o prędkość af?

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Matsil a w przypadku elżbiety także nie widać różnicy przy wspomaganiu lampą jeżeli chodzi o prędkość af?
    Jest podobnie. Realnie wspomaganie pomaga jak jest prawie ciemno, w reszcie przypadków efekt jest raczej średni.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Wspomaganie jest po to żeby umożliwić ustawienie ostrości w warunkach kiedy nie ma wystarczającej ilości światła dla AF-a. Na szybkość działania AF-a to nie będzie miało wpływu. Przynajmniej w teorii .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wspomaganie jest po to żeby umożliwić ustawienie ostrości w warunkach kiedy nie ma wystarczającej ilości światła dla AF-a. Na szybkość działania AF-a to nie będzie miało wpływu. Przynajmniej w teorii .
    Dzięki Panowie, także znów człowiek pozostaje w kropce S czy C. Czy ktoś porównywał te 35tki 1.4 do Canona 35 f2 is jeżeli chodzi o szybkość i celność? Ostrość pomijamy.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Ludzie czy nie mozecie skonczyc tego tasiemca tylko zajac sie robieniem zdjec? zadnej merytorycznej tresci tylko slowne przepychanki coblepsze, przeciez tego czytac juz nie mozna.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Uzależniony Awatar kaindox

zawsze możesz wyłączyć subskrypcję wątku i zająć się robieniem zdjęć

Strona 97 z 110 PierwszyPierwszy ... 47879596979899107 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów