Strona 86 z 110 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1095

Wątek: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    zjawisko BF/FF wystapi zarowno w SLR jak i w DSLR
    analog, cyfra.. nie ma znaczenia.
    z tego co sie zorientowalem, to wszyscy posiadacze Sigma 35/1.4 musieli zastosowac korekte mikroregulacji (i to calkiem znaczna), wiec jak chcesz kupic ten obiektyw to od razu sie nastaw na wysylke puszki ze szklem do kalibracji.
    - jak kupisz w salonie Sigmy, to robia to za darmo
    Cześć jestem Wiktor właśnie poznałeś osobę która nie musiała kalibrować

U mnie na 5d jest w punkt i na analogowym eosie tez wygląda to dobrze

Coś już napisał
    Miasto
    Żuromin

U mnie w punkt, bez kalibracji i korekty mikroregulacji na 5dmkII. Obiektyw kupiony wysyłkowo.

Dopiero zaczyna

U mnie na 5d na początku wydawało się, że wszystko OK tzn żadnych różnic pomiędzy sigmą a np C85 1.8 aż nie zacząłem się przyglądać dokładniej i zrobiłem testy po których kupiłem USB dock w którym zastosowałem korektę +5 +6 +7 +8 dla odpowiednich odległości i teraz nawet na bocznych odsetek trafionych wynosi powyżej 60%. Chciałbym aby Canon też wypuścił takie urządzenie albo pozostaje mi czekać na inne nowe sigmy które będę tam mógł podpiąc - od razu napiszę, że kalibracja w serwisie Canona z puszką nie dała mi takich efektów (nie dała nic) jak zabawa z USB Dockiem

Dopiero zaczyna

Jeżeli chodzi o mnie to też muszę stwierdzić, że trafia w punkt. Wiadomo, potrafi się pomylić, aczkolwiek w moim przypadku wyjątkowo rzadko.

Dopiero zaczyna Awatar fotobaraba

[QUOTE=jellyeater;1180370]Nie wiem czy w analogu zrobią. Wyobraź to sobie. Robią test. Muszą wywołać film. Potem muszą zrobić kolejny test... Już nie mówiąc o oglądaniu cropów. Ale jeżeli zrobią to pełen szacunek.

Na Żytniej nie robią już żadnych kalibracji z analogowymi body C / obiektywy C.

W Gdyni, kazali napisać sobie e-maila (z pytaniem o kompatybilność EOS1N + s35mm oraz o możliwości kalibracji). e-mail wysłany. zobaczymy odp.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Z tego co wiem to body analogowe kalibruje się nie za pomocą "cropów" tylko matówki umieszczonej w miejscu filmu- więc mając usb docka można samemu
    Ostatnio edytowane przez wiktor2323 ; 03-09-2013 o 15:39

Pełne uzależnienie

Z tego co wiem to body analogowe kalibruje się nie za pomocą "cropów" tylko matówki umieszczonej w miejscu filmu- więc mając usb docka można samemu
    I jeszcze trzeba umieć umieścić matówkę gdzie trzeba. Ale faktycznie jest to całkiem niezła metoda... Ale i tak wydaje się być niełatwa w wykonaniu. Trzeba jeszcze z jakąś lupą do tego podejść. Ale i tak lepiej niż pomysł z wywoływaniem filmów.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Wystarczy matówka z klinem i lub nie potrzeba

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

Cytat Zamieszczone przez freaku Zobacz posta
    (...)kupiłem USB dock w którym zastosowałem korektę +5 +6 +7 +8 dla odpowiednich odległości (..)
    Mógłbyś to rozwinąć ? Sigma to stało ogniskowy obiektyw a USB docku nie miałem możliwości testować.
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Początki nałogu Awatar Demonos
    Miasto
    Warszawa

@ketras - to, że stałka, nie znaczy (niestety), że będzie trafiać w punkt z każdej odległości. Obiektywy co do zasady kalibruje się dla 50-cio krotności ogniskowej czyli dla takiej 35-tki to ma trafiać w punkt z odległości 1,75 metra. Ale nie zawsze oznacza, że z 3m też trafi. Wiele takich wątków już się przewinęło, że obiektyw wraca po kalibracji i kicha - bo kalibrowany dla konkretnej odległości.
    Ruch Sigmy z usb Dock-iem jest genialny - dając klientowi narzędzie pozbywają się kosztów i kłopotów kalibracji gwarancyjnej :-)
    1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2

Strona 86 z 110 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów