Strona 81 z 110 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 801 do 810 z 1095

Wątek: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Owszem, też uważam, że forum jest do dyskusji i wymiany doświadczeń. Ale wszystko ma swoje granice i jak ktoś pisze, że zielone jest czerwone albo cukier kwaśny, to jak ma się to do rzeczywistości? Choć w dzisiejszym świecie wiele nienormalności staje się normalnością. Kiedyś Matejko jak malował obraz, spędzał przy nim kilka miesięcy, czasem lat, wkładał to wiele pracy i serca a efekt do dziś pozostawia wrażenie. W dzisiejszych czasach wystarczy rozmazać patykiem psie odchody na białej kartce i 10 "krytyków" będzie się zachwycać "dziełem" i co autor chciał przez to przekazać. TV pokaże to w 15 kanałach a większość uzna to za normalność i nazwie nowoczesnym modernizmem. Przepraszam za to porównanie, ale niestety taka jest brutalna rzeczywistość.
    I nawet na tym forum pojawiają się opinie bardzo różnorodne i trzeba je po prostu selekcjonować. Dodatkowo jak mówił Kobuszewski: "Chamstwu w życiu..." .
    Nie piszę do nikogo personalnie, mam jedynie prośbę, żeby starać się przemyśleć, co ma się zamiar napisać.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

A ja mam prośbę żebyś zakończył ten OT i całe to filozofowanie bo to nie miejsce na takie dywagacje. chcesz o tym dyskutować - jest hydepark - chyba nawet był wątek o tym - proszę bardzo. Tutaj dyskutujemy o szkle i takie uwagi jak Twoje powyżej są niemile widziane. Koniec kropka.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Kończąc OT powiem Wam, że szkło jest genialne. Nie miałem w rękach 35L ale sigma daje rade niesamowicie patrząc na zdjęcia z powrotu piechotą ze sklepu Ilość pomyłek marginalna, ostrość na 1.4 IMo bardzo fajna jednym słowem polecam A więcej napisze po sesji jak ją konkretnie wypróbuje

Ps. Podpinałem pod classica

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    sigma daje rade niesamowicie patrząc na zdjęcia z powrotu piechotą ze sklepu Ilość pomyłek marginalna, ostrość na 1.4 IMo bardzo fajna
    W słoneczną pogodę w samo południe

Wytalkowane z GT-I9100

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Ja mam pomysł :-)
    Dużo zostało powiedziane na temat tego szkła, wyszło na to że jest rewolucyjne szkło w stajni sigmy i w porównaniu do konkurencji.
    Jeśli już wiemy jak ono działa i że jest takie fantastyczne, to możemy w spokoju zakończyć rozmowę o niczym i w końcu umieścić jakieś zdjęcia z tego szkła - ewentualnie zrobić wątek tylko z fotkami wykonanymi tym szkiełkiem ? :-)

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Dużo zostało powiedziane na temat tego szkła, wyszło na to że jest rewolucyjne szkło w stajni sigmy i w porównaniu do konkurencji.
    Jeśli już wiemy jak ono działa i że jest takie fantastyczne, to możemy w spokoju zakończyć rozmowę o niczym i w końcu umieścić jakieś zdjęcia z tego szkła - ewentualnie zrobić wątek tylko z fotkami wykonanymi tym szkiełkiem ? :-)
    E tam, nic tak nie wpływa na ilość i jakość komentarzy jak chęć opisania produktu, który się widziało jedynie na zdjęciach w internetach.

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Jest już taki wątek...
    http://www.canon-board.info/pozostal...x-800px-89395/

ale jak widzę nikt tam nie zaglądał od dłuższego czasu a ja z chęcią bym zobaczył więcej fotek z tego szkiełka
    Ostatnio edytowane przez Nie_Talentny ; 16-07-2013 o 16:28

Początki nałogu Awatar homesicalien

Po obejrzeniu kilkuset sampli z 35L i tej Sigmy na tematach z samplami na POTN mój wniosek: użytkownicy obiektywu canona fajniej wybierają światło i lepiej obrabiają zdjęcia pod względem kolorów, wydaje się też, że lepiej wybierają tło. Wiem, że pewnie wychodzę na pierdołę i hejtera Sigmy, ale tak nie jest. Naprawdę chcę polubić Sigmę, a mój portfel tym bardziej chce, od początku z zainteresowaniem śledzę temat. Ale ciągle widzę tę różnicę w charakterze obrazu. Wiem... jak tak lubię to mogę sobie kupić, ale piszę z prośbą do użytkowników obu tych obiektywów tym razem nie o sprawdzenie AF (gorzej niż z C50/1.4 nie będzie) w trudnych warunkach itp., ale o:

subiektywną ocenę obrazka, nie na cropie 100%, tylko całego pod względem koloru, kontrastu, sposobu rozmycia.

Bo moje wrażenie może być autosugestią, póki nie wykonam na sobie blind testu sampli. Jestem gotów wydać >5k na najuniwersalniejsze szkło w zestawie, ale tylko jeśli to konieczne. Sigma jest megaostra, dobrze zbudowana i wystarczający AF ma, ale priorytety mam inne: ogólny look obrazka. I moja opinia na ten temat mi nie wystarcza, jeśli to autosugestia, to wydaję pozostałe 2000 na 17-40.

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Wybrałem z Sigmy 45 zdjęć z Barcelony problem taki , że nie wrzuce ich na raz z oczywistych powodów :P

--- Kolejny post ---

OK, wrzuciłem na razie 5 do odpowiedniego działu

http://www.canon-board.info/pozostale-galerie-29/sigma-35-1-4-dg-hsm-a012-zdjecia-tylko-zdjecia-bez-komentarzy-max-800px-89395/#post1172824
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez homesicalien Zobacz posta
    ...mój wniosek: użytkownicy obiektywu canona fajniej wybierają światło i lepiej obrabiają zdjęcia pod względem kolorów, wydaje się też, że lepiej wybierają tło...
    To bardzo ciekawe nie sądzę jednak że istnieje jakikolwiek związek przyczynowo-skutkowy.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 81 z 110 PierwszyPierwszy ... 3171798081828391 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów