Canon robi specjalne promo dla prosów uciekających do zółtych. 50% na porządku dziennym. Stąd też tyle ostatnio wyprzedaży sprzętu używanego![]()
Canon robi specjalne promo dla prosów uciekających do zółtych. 50% na porządku dziennym. Stąd też tyle ostatnio wyprzedaży sprzętu używanego![]()
Nic nie rozwiejecie. Każdy kupujący sigmę czy canona zna ich "wady" i "zalety" i wybrał to co mu pasuje. Co takie porównanie udowodni? Że af eLki jest szybszy? Przecież to wszyscy wiedzą. A skoro ktoś nie wie, to ten parametr nie ma dla niego żadnego znaczenia i nie czuje tzw. "szybkości" szkieł. Jak wziął sigmę, to af w niej pewno mu wystarcza w zupełności, bo inaczej kupiłby czerwony pasek. Bokeh, plastyka, kolory - rzecz subiektywna. No może bardziej obiektywne byłoby porównanie AC czy winietowania, tylko po co?
Ja kończę już czytanie tego wątku, bo zaczyna on już nic nie wnosić. Zacznę czytać jak pojawi się temat "sigma 35 1.4 - pierwsze problemy".
Pozdrawiam
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
2-miesięcznego w stanie sklepowym za 4k pln, podpięty ponoć ze 3 razy. Świetna wersja, nie odstaje od 24L jakością zdjęć a AFem go wręcz połyka.
Gdybym miał wydać tyle ile kosztuje w sklepie pewnie przymknąłbym oko i kupił sigmę.
Świetnie to ująłeś i w pełni się pod tym podpisuję. Mi bardziej chodzi o to, żeby pokazać różnicę w obrazku (a raczej jej praktyczny brak) tym, którzy wolą grzebać w internecie niż pójść na randkę z dziewczyną. Ja wybrałem canona znając zalety i wady obydwóch, Ty sigmę opierając się na tym samym i w sumie o to chodzi, żeby klient był zadowolony. Wkurza mnie tylko takie powielanie bzdur gdzieś tam przeczytanych, czy miłość i zaślepienie do posiadanego sprzętu, co u niektórych tu się mocno objawia.
Ostatnio edytowane przez Matsil ; 08-06-2013 o 08:12
R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty
O jakim szkiełku mówisz? Bo się trochę zagubiłem już w temacie2-miesięcznego w stanie sklepowym za 4k pln, podpięty ponoć ze 3 razy . Świetna wersja, nie odstaje od 24L jakością zdjęć a AFem go wręcz połyka.
Gdybym miał wydać tyle ile kosztuje w sklepie pewnie przymknąłbym oko i kupił sigmę.![]()
Mam takie pytanie do admina, czy w poście mogę zamieścić linka do mojej strony , gdzie jest dużo zdjęć z Sigmy ?
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
a może być i do ogółu jeśli zna odpowiedź![]()
Odpowiedź jest prosta, a temat przewałkowany pięć tysięcy razy - strona jest komercyjna (tzn. taka z ofertą, cennikiem, życiorysem jaki to wrażliwy jesteś i tak dalej): nie możesz linkować. Chyba, że zapłacisz.
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
No i gitara
Szybkie pytanie szybka odpowiedź.
Zdjęć mam za dużo aby linkować je pojedyńczo dlatego zapytałem![]()