Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1095

Wątek: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    BeatX, aż nie nie chce mi się wierzyć że ten obiektyw na 1.4 jest tak ostry jak 135L po przymknięciu do 2.8. Przecież 135 bez przymykania jest wybitne a na 2.8 wymiata. Jeśli tak rzeczywiście jest to ostrość mi imponuje.
    pisalem o subiektywnych odczuciach, ale teraz pijac kawe wszedlem na optyczne i sprawdzilem dokladne pomiary MTF.
    sam zobacz i porownaj:
    Test Sigma A 35 mm f/1.4 DG HSM - Rozdzielczość obrazu - Test obiektywu - Optyczne.pl
    Test Canon EF 24 mm f/1.4L II USM - Rozdzielczość obrazu - Test obiektywu - Optyczne.pl
    Test Canon EF 50 mm f/1.2L USM - Rozdzielczość obrazu - Test obiektywu - Optyczne.pl
    Test Canon EF 135 mm f/2L USM - Rozdzielczość obrazu - Test obiektywu - Optyczne.pl
    wiele sie nie pomylilem

serio, mi juz sie nie chce pisac o zaletach tego szkla i polecac zakup wzgledem systemowych "trzydziestek piatek" badz Carl Zeiss'ow czy samjangów.
    z mojej strony pass w tym watku.
    no chyba, ze zostanie poruszona jakas nietypowa kwestia, badz cos nowego typu problem w dzialaniu obiektywu w b. wilgotnych warunkach, a nie po raz setny pytanie typu "a jak AF na starej piatcce", albo "mozna brac w ciemno?"
    ile mozna..
    jak ktos po lekturze tego testu, setkach sampli w sieci (flicker, peer-pixel.com) dalej ma jakies uprzedzenia wzgledem Sigma 35/1.4 to polecam pojsc na rower, badz napic sie piwa i dac sobie spokoj z fotografia
    Ostatnio edytowane przez BeatX ; 12-05-2013 o 17:31
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Początki nałogu

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    polecam pojsc, napic sie piwa i ...
    w tym stanie trwać i czekać na odbiór przesyłki z S35 ;-)

Uprawnienia umieszczania postów