Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1095

Wątek: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    Ostrość sigmy 35 to okrutny żart z konkurencji. Mam teraz głupi nawyk po każdym niemal zdjęciu od razu robię zoom 100% w aparacie, bo za każdym razem nie mogę uwierzyć w to co to szkło wyprawia na 1,4...
    hehe dobrze napisane - jakbym siebie samego czytal
    ja tez wciaz raz za razem powiekszam obraz w aparacie na 100%, bo mam opad szczeki z ostrosci obrazka na f/1.4.. no i u mnie dochodzi jeszcze opad szczeki z celnosci - jaram sie tym jak dziecko
    po prostu przez 4 lata mojego fotografowania na powaznie, przyzwyczailem sie do koniecznosci robienia 4-5 powtorzen tego samego ujecia, zeby miec pewnosc ze ktores bedzie ostre, bo moze krolewicz 5DII raczyl nie spudlowac, a wielebna dama typu 24L byla laskawa nie przestrzelic z ostroscia w jedna badz w druga strone.
    teraz mam w zasadzie zawsze w punkt (pomijam takie ekstremalne warunki, jak oswietlenie na sali weselnej i probowanie trafienia tanczacych ludzi na one shot)
    nie wiem ile w tym zaslugi AF z 5DIII a ile pracy AF w Sigma 35/1.4, ale razem ten duet wymiata

napisze to jeszcze raz: Sigma 35/1.4 na f/1.4 jest tak ostra, jak 24L @ f/2.2, 50L @ f/2.5, 135L @ f/2.8
    jak sie przymknie Sigme do f/2.0 to to jest - jak sam dobrze napisales - żart z konkurencji, a dalej (f/2.8 itp) to juz wogole jakis obled
    dobrze to pokazuje tabelka w polowie strony:
    Test Sigma A 35 mm f/1.4 DG HSM - Rozdzielczość obrazu - Test obiektywu - Optyczne.pl

;]
    Ostatnio edytowane przez BeatX ; 12-05-2013 o 12:58
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Uprawnienia umieszczania postów