Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1095

Wątek: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Michaś, widzę że masz C50 1,4 i jak ma się sigma do niego. Planowałem sprzedać i dołożyć bo 50 na FF trochę za ciasno w pomieszczeniach. Czy warto robić taką zamianę?
    CMEHA - reszta to upgrade

Dopiero zaczyna Awatar michaś

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Cytat Zamieszczone przez latant Zobacz posta
    Michaś, widzę że masz C50 1,4 i jak ma się sigma do niego. Planowałem sprzedać i dołożyć bo 50 na FF trochę za ciasno w pomieszczeniach. Czy warto robić taką zamianę?
    50-tki zawsze szkoda co do pomieszczeń - sam sobie odpowiedziałeś. Poza tym obiektyw jest znacznie lepiej zbudowany i co bardzo istotne - dużo ostrzejszy. Spokojnie używasz na 1.4 i masz ostro. Nie wiem jaką masz 50 (słyszałem, o różnicach w poszczególnych sztukach), ale tak ostro jak w 35 na 1.4, w 50 jest około 1.8-2.0. Choć podkreślam, że jest to moja opinia i dotyczy tylko moich egzemplarzy wymienionych obiektywów

W moim przypadku, s35 kalibrowałem na -2. 50 jest +8. Słyszałem o problemach z sigmą i af, ja takowych nie uświadczyłem, poza wspomnianą kalibracją. Moim zdaniem sigma jest lepsza optycznie i mechanicznie. Ogniskowa - kwestia gustu.
    5dmkII,C24LII, S35 1.4, C50 1.4, S85 1.4

Uprawnienia umieszczania postów