Ten gość z Allegro pisze że na zamówienie może mieć za 3399zł z fakturą.
Przedmioty użytkownika - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
S85 prawdopodobnie miała wadę fabryczną, z którą nie bardzo radził sobie polski serwis Sigmy. Więcej na ten temat w tym wątku, tutaj z filmikiem dla przykładu - http://www.canon-board.info/testy-sp...ml#post1029982
Nie chciał bym ponownie utopić pieniędzy i dzwonić do Japonii bo nasz serwis olewał sprawę. Dziwię się Sigmie, że pozwolili sobie na to aby współpracować z firmą, która nie potrafi naprawić obiektywu.
dzięki za test
optycznie super, AF super (jestes kolejna osoba ktora to potwierdza), budowa spoko - ja juz podjalem decyzje ;]
nie wiem teraz, co w nowym 35L poza uszczelnieniami, IS i w miare rozsadna cena (max 5000 pln) musi wymodzić Canon, żeby być czymkolwiek konkurencyjny dla tej sigmy.
bo w tym momencie majac taka alternatywe dla 35L (ktora defacto nie ma nawet gumowego pierscienia uszczelniajacego przy bagnecie), to juz trzeba być fanatycznym i ślepym fanbojem Canona, żeby kupić nówkę 35L, niż Sigme 35/1.4
zaden argument o mikrokontrascie, drobych roznicach w oddawaniu ostrosci, czy setnych sekundy szybkosci pracy AF nie przkona mnie, ze zakup 35L jest czymkolwiek uzasadniony ;]
amen.
*EDIT*
w sumie po zastanowieniu to ja tez przyznaje mojego osobistego złotego oskara za obiektyw roku 2013wybitny instrument, za zaskakujaca male pieniadze.
ostatnio cos tak wyjatkowego to byl dla mnie 100L (tyle, ze to rok 2011 zdaje sie)
rok 2012 to same sztrucle w temacie obiektywów (no poza tą sigmą)
Ostatnio edytowane przez BeatX ; 30-12-2012 o 00:18
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Zacne szkło. Canon naprawdę będzie musiał by stanąć na głowie żeby ludzie gotowi byli zapłacić 7-8 tysi za następce eLki.
Czuję, że ta Sigma wkrótce u mnie zagości
Dzięki za test.
5DM3, C24-105/4L, C50/1.4, C70-200/2.8L IS II, C85/1.2L II i inne graty
Potwierdziło się moje macanie szkła w sklepach ...
Czas faktycznie odkładać pieniążki, a plan o używanej 35Lce puścić w zapomniane![]()
Myślę, że Sigma 35/1.4 w duecie z 6D, to może być naprawdę dobrze wydane 10kzł.
"C’est en faisant n’importe quoi, qu’on devient n’importe qui!”
Jakby ktoś z was chciał jeszcze obejrzeć więcej zdjęć z canona 6D i sigmy, o której mowa w wątku to na flickr jest ich troche sigma canon 6d - Flickr: Search. Pozdrówki
Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 30-12-2012 o 01:48