Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1095

Wątek: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

dzięki za test
    optycznie super, AF super (jestes kolejna osoba ktora to potwierdza), budowa spoko - ja juz podjalem decyzje ;]
    nie wiem teraz, co w nowym 35L poza uszczelnieniami, IS i w miare rozsadna cena (max 5000 pln) musi wymodzić Canon, żeby być czymkolwiek konkurencyjny dla tej sigmy.
    bo w tym momencie majac taka alternatywe dla 35L (ktora defacto nie ma nawet gumowego pierscienia uszczelniajacego przy bagnecie), to juz trzeba być fanatycznym i ślepym fanbojem Canona, żeby kupić nówkę 35L, niż Sigme 35/1.4
    zaden argument o mikrokontrascie, drobych roznicach w oddawaniu ostrosci, czy setnych sekundy szybkosci pracy AF nie przkona mnie, ze zakup 35L jest czymkolwiek uzasadniony ;]
    amen.

*EDIT*

w sumie po zastanowieniu to ja tez przyznaje mojego osobistego złotego oskara za obiektyw roku 2013 wybitny instrument, za zaskakujaca male pieniadze.
    ostatnio cos tak wyjatkowego to byl dla mnie 100L (tyle, ze to rok 2011 zdaje sie)
    rok 2012 to same sztrucle w temacie obiektywów (no poza tą sigmą)
    Ostatnio edytowane przez BeatX ; 30-12-2012 o 00:18
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    nie wiem teraz, co w nowym 35L poza uszczelnieniami, IS i w miare rozsadna cena (max 5000 pln) musi wymodzić Canon, żeby być czymkolwiek konkurencyjny dla tej sigmy.
    Myślisz że Canon się tym wzruszy? Jak wyszedł Tamron 24-70VC czy 70-200/2.8VC czy Sigma 85/1.4 to Canon się tym przejął? Ani trochę. Cena nowego 35L będzie na poziomie 7K.

Uprawnienia umieszczania postów