Strona 73 z 110 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1095

Wątek: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Uzależniony
    Miasto
    TWOJA STARA

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta

prawda jest taka, ze wiekszosc paranoi fotograficznych w naszych glowach powstaje dzieki temu forum.
    - cebulowy bokeh
    - mikrokontrast :O
    - banding..
    - porownania i analizowania wykresow MTF

zwroccie uwage, ze nikt kto foci na powaznie badz zawodowo nie ogarnia tych spraw - pod warunkiem, ze nie czyta tego forum /badz forum u żółtych/

czekaj, ale mikrokontrast jakoś ominąłem... co to jest? tzn. czy i on zależy od obiektywu;p
    ebe ebe

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

pojecie mikrokontrastu akurat wyjasnil mi streeder

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    (...) Coś mniej więcej jak dodawanie Clarity w LR/PS do zdjęcia.

(...) W praktyce lepszy mikrokontrast przekłada się na bardziej soczyste kolory i ogólnie lepsze wrażenie ostrości w całym kadrze (mimo, że ostrość per piksel może być niższa w porównaniu z innymi szkłami). To plus charakterystyczny trochę malarski bokeh to są dwie główne cechy obrazu na zdjęciach robionych Zeissami.
    przyznam, ze cos w tym jest - ale po prostu to juz jest taka fotografia kwantowa, ze nigdy przenigdy bym sie nie zorientowal o tym zjawisku, gdyby nie lektura tego forum
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    przyznam, ze cos w tym jest - ale po prostu to juz jest taka fotografia kwantowa, ze nigdy przenigdy bym sie nie zorientowal o tym zjawisku, gdyby nie lektura tego forum
    E tam, zorientowany jesteś na pewno, natomiast miałeś to pewnie nienazwane :-)

Uzależniony Awatar kaindox

to tak jak ja. I powiem szczerze że mimo że nie wiedziałem jak to nazwać, to byłem pewien że ta sigma w tej kategori wypada rewelacyjnie

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Śledzę ten wątek z czystej ciekawości ale im dalej w las tym więcej drzew. Nie chce mi się za bardzo rozwodzić o Waszych postach ale jak czyta się co niektóre to aż śmiech mnie ogarnia. Dlaczego - zamiast skupiać się na zdjęciu martwicie się o sprzęt który jk widać przeratsa co niektórych możliwości. Taki piękny ten MKIII a wieczne problemy macie z celnością, Sigma zła bo pudłuje i leciutko wolniejsza od dziadka 35L ale fajna bo ostra. Jest wielką prawdą , że za dużo spędzacie tu czasu i wymyślacie dla samego wymyślania. Po jakiego grzyba oglądać cropy, tablice testowe itp? Klapki na oczach zamiast pasji z fotografowania. Dla mnie sprawa prosta, skoro Sigma taka zła, sprzedać i kupić sobie 35L jaki problem? Używam sigmy od 4 lat jako podstawowego szkła co prawda 50tki a 35 zjada ją na śniadanie jakością i celnością. Najwidoczniej mój stary 5D bez ficzerów smerów bajerów daje mi lepsze rezultaty z Sigmą jak Wasze MKIII w takim samym połączeniu. Zapomnieliście już o zdjęciach, pasji która temu towarzyszy, emocjach łapanacyh na zlecniach. Przykre to ale jak widać prawdziwe. Podumuwując ja z Sigmy od wielu lat jestem zadowolony i nie dam na tą firmę złego słowa powiedzieć bo idzie szybko i w dobrym kierunku w przeciwieństwie do Canona, który wpuszcza buble za grubą kasę i każe płacić jak za zboże. Amen
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

o, i to jest wlasnie sedno sprawy
    wątek można zamknąć
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 R WR| Fujinon 23/1.4 R LM WR| Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

A teraz panowie BeatX i crazy, możecie wymienić się stopkami
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu Awatar homesicalien

Ejj, daj ludziom się cieszyć sprzętem. Sama świadomość posiadania czegoś niemal idealnego (tym bardziej jeśli się jeszcze zaoszczędziło kasiorę) poprawia humor. A ciężko się tym cieszyć nie udowodniwszy sobie tego wcześniej w warunkach testowych. Nie ma nic gorszego niż swędząca myśl, że sprzęt ma nieakceptowalne wady, albo moglibyśmy mieć w torbie coś lepszego za lepszą cenę. Choć zgodzę się - nie ma to wiele wspólnego z czystą pasją fotografii. Sam lubię rozważania sprzętowe. Gardzę sobą przez to, ale cóż, lubię.
    Osobiście planuję zakup 35L, jakoś zdjęcia z niego bardziej do mnie trafiają.

Pełne uzależnienie

Osobiście planuję zakup 35L, jakoś zdjęcia z niego bardziej do mnie trafiają.
    Lepiej EF35 2.0. Jeszcze gorszy obrazek. Powinien lepiej trafiać. A tak na serio nawet bokeh z Sigmy jest lepszy... Więc urzeka Cię tylko to co robią fotografowie z tym obiektywem. Z Sigmą wyszłoby im tylko lepiej.

Początki nałogu Awatar homesicalien

Nie no jasne, namąć mi jeszcze w głowie :P daj jeszcze więcej logicznych argumentów, to nigdy nie trafię do sklepu. A jestem pewnien, że brak 35tki robi gorsze zdjęcia nawet od 35/2

Strona 73 z 110 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów