Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
Sigma ma wolniejszy od 35L af ale wydaje mi się ciut celniejszy. Canon błyskawicznie ustawiał ostrość, niestety rzadko bo rzadko ale przestrzelił. Sigma jak już złapie, to jest idealnie. Ogólnie super szkiełko za te pieniądze, ale nie używałem jej jeszcze w szybszej akcji. Na "co dzień" cud malina.
Pozwolę nie do końca się z tym zgodzić. Canon jest szybki i celny, jeżeli nie trafi, to z powodu operatora. Sigma też jest celna, ale odczuwalnie wolniejsza. To się tyczy dobrego światła, spróbuj porównać AF tych szkieł w półmroku, różnica znacznie się powiększa. Canon nadal trafia i praktycznie się nie myli a sigma ma już z tym problem. Ja porównywałem na 5DIII i 5DII. Zachowanie w przypadku marka III lepsze, ale różnica zauważalna na obydwu body.

Cytat Zamieszczone przez domelek Zobacz posta
Także takie Twoje wywody i wróżenie z tego co przeczytałeś na forum można sobie o kant ...
Zanim napiszesz kolejny tak mądry, wyczerpujący i długi post, proponuję przeczytać wątek od początku. Zajmie to niewiele więcej czasu niż te ponad przeciętne przemyślenia a możesz dowiedzieć się przy okazji, że BeatX swoich opinii nie opiera na wyczytanych w internecie bzdurach a na własnych doświadczeniach...