...w końcu dotarłem do końca... jak by usunął powowę wypocin że L-ka jest droga to by fanie się czytało. Dobrze że jestem w pracy to udało mi się to przeczytać
Fotki są przyjemne z tej puszki.. Po tym artykule już wiem że na bank będę kupował tą sigmęChyba że konkurencja coś jeszcze zdoła wymyśleć
było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej
Wrzucam kilka sampli do pokazania jakie zdjęcia wypluwa Sigma 35mm f/1.4 z puszką Canona 7D przy świetle zastanym : )
ISO:1250 f/1.4 1/2000s
ISO:640 f/3.5 1/125s
ISO:640 f/3.5 1/125s
Oczywiście muszę dodać, że osobiście jestem zachwycony tą sigmą :grin: Posiadam jeszcze dwa obiektywy tej firmy i muszę powiedzieć że z coraz to nowymi obiektywami coraz wyżej stawiają poprzeczkę, na AF nie mam co marudzić, celny i szybki. Gdyby to był jednak silnik USM Canona to byłoby marzenie![]()
Opiszę Twojego kota cytatem z kabaretu "Jakiś taki cholernik"![]()
Do jakich wniosków mamy dojść na podstawie tych zdjęć ?
Dobre pytanie :]
Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
A do takich jaką niesamowitą ilość szczegółów potrafi zarejestrować to szkło na w pełni otwartej przysłonie bez takich problemów jak aberracja czy winietowanie.
Dodatkowo czym więcej zdjęć i spostrzeżeń od niezależnych fotografów, tym bardziej zadowolone grono szukające informacji i zdjęć na temat tego szkła
Jako że sam byłem bardzo zainteresowany samplami z tej Sigmy, postanowiłem że dodam i swoją cegiełkę w tej kwestii, aby pomóc innym w wyborze jasnej 35-tki.
Jeśli chcesz emanować szczegółami, to wrzuć sample na 100%. Przy rozdziałce 684 x 1024 chyba chcesz zabić kogoś śmiechem![]()
oooo, to teraz cos widac konkretnego!
ostrosc miazdzy :O
doslownie.
cos jak w 100L (no ale tam jest przeslona od f/2.8 )
ciezko uwierzyc, ze mozna produkowac taka siekiere na f/1.4
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/