Obiektyw nie jest hermetyczny, więc specjalne drogie Canonowskie powietrze z niego uchodzi. Stąd spadek wartości.a jak patrze po cenach używanych 50L, to zwyczajnie nie oplaca mi sie swojej 50L sprzedawać.
Obiektyw nie jest hermetyczny, więc specjalne drogie Canonowskie powietrze z niego uchodzi. Stąd spadek wartości.a jak patrze po cenach używanych 50L, to zwyczajnie nie oplaca mi sie swojej 50L sprzedawać.
Kupowałem w Sigma ProCentrum po rabacie za 3500 z fakturą![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
36mcy gwarancji to opcja nie standard koledzy, więc należy o tym pamiętać. Standard to 24mc-e a dodatkowy rok można dokupićPozmieniali wraz z nazewnictwem gwarancje.
U Towersa w sklepie i na Allegro jest za 3499,- z fakturą i trzema latami gwarancji.
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
No właśnie, najwyraźniej Tipy nie wiedzą, że gwarancja na Sigmę z dystrybucji PL wynosi w chwili obecnej 2 lata z możliwością dokupienia dodatkowego roku. No i warto się dowiedzieć, czy gwarancję jaką uzyskamy od sprzedawcy będzie można bezpośrednio realizować w serwisie, bo wedle mojej wiedzy z Sigmą i Tamronem może z tym być problem.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Informacje ktore dostalem od wlasciciela sklepu Sigmy mowia jasno, sigma nie honoruje szkiel z poza ich dystrybucji. Stad nizsze ceny u Tipow i allegro.