Strona 24 z 110 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 1095

Wątek: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

Domyślnie Odp: SIGMA 35/1.4 A DG HSM - recenzja

BeatX nie rób tego, znaczy się nie zmieniaj 50mm na 35-tke
    Jak tylko podepniesz 35L to nie będziesz jej chciał odpinać, bo to taka fajna ogniskowa którą można prawie wszystko i w tym właśnie tkwi pułapka.
    Ja mając jakiś czas 35L złapałem się na tym, że przestałem prawie używać innych szkieł, a po jakimś czasie znudziło mi się to 35mm bo zdjęcia jakieś podobne wszystkie się wydawały.
    Zrobiłem głupotę i po raz drugi kupiłem C50/1.4 (ciekawe na jak długo ;-) ), a do tego 135L.
    Jakby moje fundusze amatora pozwoliły to bym sobie 35L zostawił bo to bardzo fajne i uniwersalne szkło, teraz będę się przyglądał tej Sigmie bo wydaje sie być ciekawą alternatywą.
    Pozdr

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Baaaa....
    Ja nawet sprzedalem kiedys swoja 35L i zamienilem na 24L II majac jeszcze 24-70L. Chwile temu sprzedalem 24-70L zeby kupic nowa wersje, ale... nie ma to tamto - wracam do 35L (albo do tej Sigmy) bo za takie pieniadze zoom nawet najlepszy nie bedzie sie rownac f/1.4 i stalce

Dopiero zaczyna Awatar michaś

Wiem, że miałem wczoraj, ale z głowy wyleciało - duży plik:

https://dl.dropbox.com/u/69512159/_MG_0844-2.jpg

Mam nadzieję, że jak się wyrobię to w przyszłym tygodniu wrzucę jeszcze kilka przykładów.

Co do rozważań nad ogniskową, ja już chwilę temu doszedłem do wniosku, że najlepsza jest tak, której nie mam. (Teraz mam na tapecie 135 :P)
    5dmkII,C24LII, S35 1.4, C50 1.4, S85 1.4

Coś już napisał Awatar happytommy

Ja też już kupiłem i z czystym sumieniem mogę powiedzieć że obiektyw jest świetny
    Używam go z 5D Mark II, AF bez zarzutu, ff/bf nie wystepuje, jednym słowem sama radość z focenia

Coś już napisał

Zastanawiam się jak pracowało by sie tym szkłem mając ten zapowiadany Sigma USB Dock i zmieniając ustawienia prorytetów szybkość/celność. Ciekaw jestem. Moze ktoś zna jakieś ploty dotyczace dostepności i ceny tego gadżetu?

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    Stwierdzam, ze 35mm to zdecydowanie przyjemniejsza perspektywa w repo niz 50mm
    Ja po prostu uczylem sie "glamour" w fotografii na sesjach z modelkami, gdzie 50mm bylo idealne - stad moje ciągoty, zeby zostac przy tej ogniskowej mimo wszystko.
    Ja praktycznie mam podobny zestaw na sluby co Ty - S14, C24LII, C50/1.4, C100/2.0. 50mm jak oprócz 1.2 masz jeszcze 1.4 to nie warto sprzedawać mało za nią weźmiesz, a czasem warto mieć szkło które nie spłaszcza ani nie rozciąga kadru. Zawsze szkoda było mi kasy na zmianę 1.4 na 1.2 - w porównaniu z efektem. Silnik się zajeżdża ale płacisz 360zl i masz dalej na kilka ładnych lat spokój.
    Ja mam 35mm tylko w postaci kompakta Fuji X100 - daje obrazek jak 35/2.8 na FF.
    Ale ta Sigma mnie też kusi, tylko czy ona gra z 5D classic.
    Tutaj zrobiłem materiał tylko X100 - czyli ogniskowa 35mm - nie ślubny ale repo. Plik exe ale to prezentacja z proshow - bez obaw.
    http://www.lubawatv.nazwa.pl/szwajko...asiecznicy.exe

--- Kolejny post ---

Robił ktoś tą Sigmą na 5D classic?

--- Kolejny post ---

Trzeci raz proszę dajcie jakiegoś rawa z FF tej Sigmy gdzie jest jakaś CA. Czy ten obiektyw jej nie ma?

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Ja robiłem, pare postów wcześniej masz zdjęcia z Classica
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Ja zamówiłem swoją sztukę całkiem w ciemno na allegro. Na 5D II działa super po małej korekcie, na 5d classic już mam lekki front focus. Z CA to sam nie wiem jak jest, nie miałem jeszcze okazji robić foty na której by to można zobaczyć.

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Silnik się zajeżdża ale płacisz 360zl i masz dalej na kilka ładnych lat spokój.
    No wlasnie gdyby tak bylo, to nie kupowalbym 50L
    Ale ja za wymiane AF w swoim C50/1.4 zaplacilem niecale 800 pln na Żytniej :/
    To skutecznie zniecheca do kolejnych napraw.

Wysyłane z mojego HTC Desire S za pomocą Tapatalk 2
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    No wlasnie gdyby tak bylo, to nie kupowalbym 50L
    Ale ja za wymiane AF w swoim C50/1.4 zaplacilem niecale 800 pln na Żytniej :/
    To skutecznie zniecheca do kolejnych napraw.
    A to nie wiedziałem - ja płaciłem kilka lat temu te 360zł. Pisz takie info w wątku o żytniej i naprawach - żeby było wiadomo jakie są aktualne ceny- jak było to przepraszam.

Strona 24 z 110 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów