Chce zakupic sobie ten telekonwerter do canona 100 L 2.8 uzywa ktos moze tego konwertera? jak wyglada wspolpraca z L IS canona? pytalem sprzedawcy sle nie potrafi potwierdzic w 100 % czy sa kompatybilne ;/
z ory dzieki
Chce zakupic sobie ten telekonwerter do canona 100 L 2.8 uzywa ktos moze tego konwertera? jak wyglada wspolpraca z L IS canona? pytalem sprzedawcy sle nie potrafi potwierdzic w 100 % czy sa kompatybilne ;/
z ory dzieki
najwazniejsze to miec pasje....
Znalazlem odpowiedz z linku strony producenta , gdyby ktos chcial zerknac zalaczam link do pliku PDF
http://kenkoglobal.com/pdf/TELEPLUS_...bilityList.pdf
Wiec tak konwerter zakupiony jak tylko dostane to odrazu przetestuje i jezeli ktos bedzie chetny to wrzuce przykladowe foty oczywiscie bez obrobki w rawie zeby kazdy mogl sobie porownac .
Sam jestem ciekawy efektow.
Pozdrawiam
wlasnie odebralem moj telekonwerter . Dzisiaj juz nie wrzuce sampli ale gdyby ktos byl chetny to jutro napewno tak. pierwsze co zrobie to maly test w terenie ale juz na pierwszy rzut oka jest naprawde solidnie zbudowany, podpinalem pod body i canopna 100 L wszystko super siedzi i dziala bez problemu pierwsze proby w domu i musze powiedziec ze jestem bardzo zadowlony z powiekszenia i jakosci obrazu. jutro wrzuce sample z kenko i bez. pozdrawiam
i jezeli sie nie myle to skala bedzie 2:1 ale odlegosc pracy przy maksymalnym zblizeniu pozwala na uzywanie lampy zewnetrznej z malym softboxem skierowanym troche pod katem i zdjecia sa dobrze doswietlone wiec mam nadzieje ze jutro bede czerpal tylko przyjemnosc z robienia zdjec.
no wiec tak , dzisiaj nie bede mial okazji wyjsc z domu bo niestety pogoda w szkocji nie za fajna pada wiec nie bedzi testu na dworze. Zrobilem male pownanie w warunkach domowych takie szybkie pokazanie roznic z konwerterem i bez. staralem sie robic zdjecia na skali 1:1 z ustawien obiektywu. Moge powiedziec jedna rzecz. wszyscy tak strasznie narzekaja na utrate jakosci przy konwerterach 2x ale ja jako takiej nie zauwazylem;/ poza tym tak przeslona zaczyna sie od 5.6 ale do macro i tak najszczesciej bedzie powyzej tego a gdy chcemy miec caly obiekt ostry to od f11 w gore . Wygoda uzytkowania naprawde super i odleglosc od obiektu bardzo sie zwiekszyla wiec nie musze kupowac 200 mm za duzo wieksze pieniadze bo juz taki mami 100 kiedy tylko chce ale powiem szczerze ze juz wiem ze ten konwerter bedzie przy mojej 100 non stop .
Teraz pora na kilka fotek porownawczych , zdjecia robione z reki ! nie statywu z jedna lampa na body wiec prosze o nie krytykowanie gdyz mam na celu jedynie pokazanie roznic z konwerterem i bez , nie pracowalem w warunkach laboratoryjnych . Nastomiast nie moge sie doczekac nadchodzacej wiosny i wyjazdu do polskiMam nadzieje ze pomoge niektorym z was w dokonaniu decyzjoi bo moim zdaniem kenko jest o wiele lepszym rozwiazaniem niz pierscienie i duzo wygodniejszym ! ale to tylko moje zdanie , pozdrawiam .[/IMG][/IMG][/IMG][/IMG][/IMG]
--- Kolejny post ---
jeszcze r.az 5 zl bo widze ze nie zaladowalo;/[/IMG]
Używałem go z 24-105 L IS, 70-200 L IS, i 50 1.4. Z żadnym nie było najmniejszych problemów, problematyczna tylko jakość fotek. Przy dziennym świetle ja wielkich różnic nie zauważyłem, natomiast gorsze światło w oczywisty sposób musi powodować spadek jakości ale ogólnie ok.