Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: HSS - czasy poniżej 1/200, którą lampę wybrać?

Początki nałogu

Domyślnie Odp: HSS - czasy poniżej 1/200, którą lampę wybrać?

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Pozytywne myślenie to połowa sukcesu, a wadliwe lampy YN (jeśli się trafią) są wymieniane bez problemu. A canon nie daje żadnej gwarancji, wbrew pozorom.
    Słyszałeś, żeby jakaś systemówka nie działałąpoporawnie ze sprzętem Canona o ile jest sprawna i pacjent umie obłużyć i usawić lampę? Bo ja nie. Natomiast przy YN to się zdarza mom zdaniem za częśto. Dodatkowo raz to se działą, raz nie - ciągle ludziu tu piszą o jakichś problemach z tymi lampami. UWażam, że patrząc na cenę sprzętu to oszczędzania 200-400 zł na lampie jest bez sensu. Szkoda ryzykowac, że w kluczowym moenecie coś nie zadziała. Poza tym marnym pocieszeniem jest, że nam wymienią sprzęt na inny jak nie zrobimy tych zdjęc , które chcemy, bo nam lampa padła.
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Pełne uzależnienie

Kawo, używasz YN czy tylko piszesz to o czym przeczytałeś na forach?

Wysyłane z mojego Pro 10 dual core za pomocą Tapatalk 2

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    Słyszałeś, żeby jakaś systemówka nie działałąpoporawnie ze sprzętem Canona o ile jest sprawna i pacjent umie obłużyć i usawić lampę?...
    Mam Ci ksero dyplomu wysłać, że potrafię obsługiwać sprzęty foto?
    Słyszałeś kiedyś o sytuacji, że w lampie canona nie za dobrze działa automatyka, ale w serwisie podłączyli do urządzeń pomiarowych które wykazały że jest OK? A już w sklepie sprzedawca stwierdził że "przecież błyska". Każda lampa jest dobra o ile jest sprawna - ale nie mam zamiaru wchodzić w zagadnienia religijne

Pozdrawiam.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

ja kupilem sobie pod choinke yn568 i z 350d smiga jak szalona. po zalozeniu yn622c tez wyzwala blysk. nie widze roznicy w wspolpracy z moim body miedzy 380ex a yn568. jak dla mnie YN ma najlepszy stosunek ceny do jakosci i mozliwosci. jak jestes jak ja amatorem, nie trzepiesz kasy na foceniu to w moim odczuciu nie ma problemu, jak ci sie jedna sesja nie odbedzie z powodu uszkodzenia lampy. zreszta canon w tej chwili nie gwarantuje jakosci...... co widac po gumach itp. a co do master to wole kupic dwie yn568 + yn622c i bedzie to duzo fajniejszy zestaw do blyskania niz system canona z zdalnym odpalaniem lamp. co do canona to tez mnie troche denerwuje bo 380ex nie wyzwala blysku na yn322c.

pewnie jak bym trafil 30 mln w totka to bym sie nie zastanawial i bral canona wysoki model, ale jak sie nie ma co sie lubi, a fotki robi sie do domowego albumu.... to wybor jest prosty
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Abstrahując od samej marki lamy, ja bym Ci doradził najmocniejszą, gdyż HSS wiadomo jak działa.
    Jak działa HSS? Tzn wiem jak działa ale twierdzisz, że się nie sprawdza?

Pogoniłem w końcu moją DI622 MKII no i muszę w końcu zdecydować co brać.
    Decyzja bedzie pomiędzy Di866 MKII a METZ 58 af-2
    Prawdopodobnie będzie to jednak Nissin, ponieważ jest jakies 250 zl tanszy, chyba, że ktoś ma dobre argumenty przemawiające za METZEM?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Azenis Zobacz posta
    Jak działa HSS? Tzn wiem jak działa ale twierdzisz, że się nie sprawdza?
    Przy HSS moc lampy spada, (ktos tu kiedys sprawdzal i jest to prawie -2EV, przy pelnej mocy). Dlatego przy HSS moc lampy jest waznym parametrem. Wez pod uwage YN568, tanio a dziala calkiem dobrze.

Dopiero zaczyna

Nie wiem dlaczego, ale jakoś nie mam zaufania do marki YongNuo.. nie wiem czy to ta nazwa czy fakt, że to chińczyk. Jednak jak patrzę na ten kolorowy wyświetlacz w Nissinie, to zaczynam się poważnie zastanawiać nad YN568EX

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Przy HSS moc lampy spada, (ktos tu kiedys sprawdzal i jest to prawie -2EV, przy pelnej mocy). Dlatego przy HSS moc lampy jest waznym parametrem. Wez pod uwage YN568, tanio a dziala calkiem dobrze.
    Dokładnie to miałem na myśli
    mozna jeszcze poczytać tu http://www.canon-board.info/lampy-bl...-54/hss-79030/
    lub tu http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?p=186485

Coś już napisał Awatar piciuok
    Miasto
    Klonowa

Ktoś poruszył temat filtrów ND. Również myślałem nad tym i mam pytanko, jak się mają, nazwijmy to stałe filtry, do tych które zbudowane są z 2 polaryzacyjnych i można sobie regulować o ile ma być ciemniej ? :> Przepraszam za brak fachowego słownictwa ale nie pamiętam jak to się nazywało
    Pięćdziesiatka + dodatki
    Amatorsko co&kto&jak - www.facebook.com/mpfreelancer

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez piciuok Zobacz posta
    Przepraszam za brak fachowego słownictwa ale nie pamiętam jak to się nazywało
    Fader ND. Pewnie podobnie jak zwykle ND. Dobrej firmy beda dobre, slabej beda dawac zafarb

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów