Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: 1100D ciągle "bussy" po podpięciu do kompa

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie 1100D ciągle "bussy" po podpięciu do kompa

Witam
    Próbuję podpiąć po usb 1100D do kompa. System windows xp. service Pack 3 .NET Framework 4.0 Notebook Intel Atom 1,60 GHz 1 Ram. Soft w canonie 1.0.5.
    Po podpięciu do kompa wyskakuje systemowe okienko, które chce mnie zmusić do importu fotek. Gdy kliknę anuluj okienko znika a aparat łapie zawiechę. Napis "bussy" na wewnętrznym wyświetlaczu i brak reakcji na jakikolwiek przycisk.
    Zainstalowałem z płytki dostarczonej z aparatem EosUtility i pozostałe dostępne progsy. Chodzą wszystkie poza Eos Utillity. Przy próbie odpalenia komunikat o wystąpieniu nieznanego problemu z aplikacją i czy wysłać raport do Microsoftu.
    Przeinstalowywałem - to samo.

Rzadko wracam do Windowsa - i zawsze są to powroty takie że tylko łbem w ścianę napierniczać.

Miał ktoś już coś takiego? Przeszukałem forum i na nic podobnego się nie nadziałem.

pozdrawiam świątecznie
    Ostatnio edytowane przez photographus ; 22-12-2012 o 18:03
    regulamin pkt 8

Domyślnie Odp: 1100D ciągle "bussy" po podpięciu do kompa

myślę że problem tkwi w "okrojonym" systemie instalowanym na netbookach lub jego kompatybilności.
    wydeje mi się że tu nic nie zrobisz. NAjlepiej zgrywaj zdjęcia za pomocą gniazda kart sd które masz wbudowane w netbooku
    L-dorado
    blog

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

1.Tak się dzieje gdy wpierw został podłączony aparat do compa ,a potem dopiero wgrany soft.Nie ściąga wówczas m.in. sterownika w trakcie zgrywania.
    2.Przyczyną zawieszania może być użycie nie oryginalnego przewodu USB[dostarczonego z aparatem].Na jednych "obcych" działa na innych nie.Miałem tak wczoraj
    Zobacz w panelu sterowania "aparaty,skanery" czy windows zapisał aparat.Jeśli tak to wywal,wywal też soft Canona i zainstaluj od nowa.
    Jak masz instrukcje oprogramowania ,to przeczytaj.Sprawdż czy oprogramowanie jest zgodne z systemem windows który używasz.
    Jeśli przeszkadza Ci systemowe okienko to możesz je obezwładnić przez konfiguracje autoodtwarzania.Zmień "z pytaj mnie" na "nic nie rób".[ale tym się zajmij na końcu ewent.

Przeczytaj ten wątek http://www.canon-board.info/pierwsza...02/index2.html
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 22-12-2012 o 23:02

Miasto
    Białystok

Dzięki janmar. Jutro sprawdzę i dam znać
    regulamin pkt 8

Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    1.Tak się dzieje gdy wpierw został podłączony aparat do compa ,a potem dopiero wgrany soft.Nie ściąga wówczas m.in. sterownika w trakcie zgrywania.
    2.Przyczyną zawieszania może być użycie nie oryginalnego przewodu USB[dostarczonego z aparatem].Na jednych "obcych" działa na innych nie.Miałem tak wczoraj
    Zobacz w panelu sterowania "aparaty,skanery" czy windows zapisał aparat.Jeśli tak to wywal,wywal też soft Canona i zainstaluj od nowa.
    Jak masz instrukcje oprogramowania ,to przeczytaj.Sprawdż czy oprogramowanie jest zgodne z systemem windows który używasz.
    Jeśli przeszkadza Ci systemowe okienko to możesz je obezwładnić przez konfiguracje autoodtwarzania.Zmień "z pytaj mnie" na "nic nie rób".[ale tym się zajmij na końcu ewent.

Przeczytaj ten wątek http://www.canon-board.info/pierwsza...02/index2.html
    Okazało się, że to jednak wina notebooka. Po zainstalowaniu wszystkiego na innym - poszło bez problemu.
    pozdrawiam
    regulamin pkt 8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Ważne że działa.Pozdrówka.

Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta