Każdym sprzętem da się zrobić świetne zdjęcie. Widziałem kilka fotek z Iphone'a, które zrobiły na mnie wrażenie

.
Tu nie ma czego udowadniać, weź w rękę np. swoje 7D + 50/1.4 zrób zdjęcie i to samo ujęcie zrób np. 5DII z tym samym obiektywem. Powtórz to samo przy kiepskim oświetleniu. Porównaj efekt. Jeżeli nie zauważysz różnicy w jakości, to ciężko mi cokolwiek powiedzieć i na tym dyskusja się kończy. Nie chcę Cię dobijać wielkością użytecznych ISO, bo w 7D świat kończy się na ISO1600...
To tak jakby udowadniać, że woda z cukrem jest słodsza niż ta bez cukru. Zawsze może się znaleźć ktoś, kto powie inaczej. A jeszcze często jest tak, że dużo do powiedzenia ma ten kto nigdy jej nie spróbował. Każdy fotografuje tym, co ma, co mu się podoba czy na co go stać. Jego sprawa. Nie trzeba udowadniać rzeczy oczywistych. Po co byłoby kupować drogi sprzęt, jeżeli z 650D + 18-55 wychodziłyby takie same zdjęcia jak z 1Dx + 24L? Przerobiłem w swojej "karierze" dużo sprzętu i co nieco się na tym nauczyłem i doświadczyłem. Pisanie bzdur mnie nie bawi ani nie daje mi satysfakcji, nawiązuję jedynie do własnych doświadczeń. Każdy może z tego skorzystać lub nie, na siłę nikogo nawracać nie będę, bo chyba nie o to chodzi i interesu w tym nie mam.
Miłych snów na tej poduszce...

.