Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
Ja jestem amatorem, robię hobbystycznie i zdjęcia z FF mam dużo lepsze, ciężko ocenić czy 2 czy 3 razy, ale coś koło tego .

W tej kwestii doświadczenie nie ma nic wspólnego. Jeżeli nie potrafisz wykorzystać FF, to tak samo nie potrafisz wykorzystać cropa. Puszka jest praktycznie taka sama, tak samo się robi zdjęcia, tylko efekt masz inny.

Nie zgodzę się, jest dużo tańszych szkieł, które dadzą z 60D lepszy obrazek niż 17-55. To nie jest stawianie granic, tylko moja obiektywna ocena. Porównuję nie do FF, ale do konkurencji w tym zakresie. Lepszy obraz da tamron 17-50, sigma 17-50 a te obiektywy są znacznie tańsze od canona. Nie piszę, że to zły obiektyw, jest OK, ale trzeba go niestety oceniać z perspektywy ceny a tu już jest bardzo kiepsko...

Ale się napaliłem na Twoją twórczość .... jak szczerbaty na suchary. Widziałem mnóstwo zdjęć w necie robione cropem od których

dolna szczęka uszkodziła mi terrakotę na podłodze Jeżeli Twoje obrazki są jeszcze lepsze, tak ze 2, 3 razy ... to kładę poduszkę

na podłodze i czekam ....