Pokaż wyniki od 21 do 30 z 128

Wątek: canon 17-55 2.8 is usm

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie Odp: canon 17-55 2.8 is usm

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Bez przesady, gdyby porównywać jakość obrazka, to jest bardzo porównywalna, zaryzykowałbym nawet stwierdzenie, że tamron na pełnej dziurze i nie tylko jest ostrzejszy i ma mniejszą winietę.

"zaryzykowałbyś" a ja zaryzykuje i zdecydowanie powiem że Canon 17-55 jest ostrzejszy niż dwie moje poprzednie wersje Tamronów (a były dobierane) pierwsza pod pentaxa, druga pod canona, moim zdaniem C ma lepsze wykonanie (Tamronowski plastik, jest strasznie "zabawkowy")

AF AF .... to niebo a ziemia między tymi obiektywami. Nie jestem przeciwnikiem Tamrona, dużo tym obiektywem dobrych zdjęć zrobiłem, również miałem podejście że nie warto dopłacać do C17-55 ale na jakiś czas wpadł mi ten obiektyw w ręce (pożyczyłem) i stwierdziłem że w końcu jest "to coś" czego brakowało w tamronach ... Tamron 17-50VC szybko został sprzedany i zakupiony 17-55

Jedno jest pewne:
    chcesz mieć dobry optycznie obiektyw w tym zakresie ogniskowej - kup Tamrona
    masz więcej pieniążków i chcesz mieć dobry optycznie obiektyw w tym zakresie ogniskowej z dobrym i szybkim AF kup Canona
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 23-12-2012 o 02:03

Uprawnienia umieszczania postów