Posiadam atelier około 40m^2 wysokie na około 4m. Zdjęcia w wolnych chwilach chciałbym robić przede wszystkim tam - ewentualnie u kogoś w mieszkaniu/domu. W plenerze nigdy nie bawiłem się ze sztucznym światłem, być może kiedyś je wykorzystam jednak zakup akumulatorów odpada póki co. Aktualnie posiadam zestaw świateł stałych FOMEI Basic 500 o ile dobrze pamiętam (w skład zestawu wchodzą dwie lampy). Żarówki mają po 500Wat ale przyznam, że zdjęcia przy przesłonie 11 i czasie 1/125, ISO 320 - 500 wychodzą za ciemne. Problem pojawia się też przy próbie oświetlenie całej postaci. Do lamp można zastosować jedynie parasole z racji tego, że żarówki nagrzewają się do ekstremalnych temperatur. Powiedzmy, że sprawdza się to przy akcie gdy chcę się pobawić światłem i dłużej naświetlać zdjęcie. Zatem chciałbym kupić takie lampy błyskowe dzięki, którym będę mógł dobrze oświetlić całą postać przy przesłonie 11 i stosunkowo krótkim czasie, nie kręcąc za mocno ISO.
Lamp chciałbym używać do zdjęć portretowych, glamour, fashion, akt czyli tak naprawdę do wszystkiego![]()