Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Zakup zestawu lamp do 3tys.

Widok wątkowy

Domyślnie Odp: Zakup zestawu lamp do 3tys.

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Po pierwsze - nie podałeś do czego Ci te lampy potrzebne. Wielkość pomieszczenia, rodzaj zdjęć, czy użycie w plenerze bardzo sporadyczne ( < 5% ? ) czy spodziewane częste (ponad 50% ? ) czy w ogóle wykluczasz.
    Posiadam atelier około 40m^2 wysokie na około 4m. Zdjęcia w wolnych chwilach chciałbym robić przede wszystkim tam - ewentualnie u kogoś w mieszkaniu/domu. W plenerze nigdy nie bawiłem się ze sztucznym światłem, być może kiedyś je wykorzystam jednak zakup akumulatorów odpada póki co. Aktualnie posiadam zestaw świateł stałych FOMEI Basic 500 o ile dobrze pamiętam (w skład zestawu wchodzą dwie lampy). Żarówki mają po 500Wat ale przyznam, że zdjęcia przy przesłonie 11 i czasie 1/125, ISO 320 - 500 wychodzą za ciemne. Problem pojawia się też przy próbie oświetlenie całej postaci. Do lamp można zastosować jedynie parasole z racji tego, że żarówki nagrzewają się do ekstremalnych temperatur. Powiedzmy, że sprawdza się to przy akcie gdy chcę się pobawić światłem i dłużej naświetlać zdjęcie. Zatem chciałbym kupić takie lampy błyskowe dzięki, którym będę mógł dobrze oświetlić całą postać przy przesłonie 11 i stosunkowo krótkim czasie, nie kręcąc za mocno ISO.
    Lamp chciałbym używać do zdjęć portretowych, glamour, fashion, akt czyli tak naprawdę do wszystkiego
    Ostatnio edytowane przez PrzeMass ; 21-12-2012 o 20:27

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów