Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Zestaw studyjny co o tym myslicie??

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Zestaw studyjny co o tym myslicie??

Każdy zwraca na coś innego uwagę
    Osobiście jestem zwolennikiem kupowania od razu czegoś poważniejszego, zwłaszcza jeżeli chcesz wykorzystywać sprzęt komercyjnie (wyobraź sobie sytuację, w której masz sesję i pada ci sprzęt...co powiesz klientowi?).
    Myślę że ważna jest solidność, trwałość, możliwość użycia różnych akcesoriów (chodzi tu zwłaszcza o producentów "niezależnych" - chyba wszystkie akcesoria 'firmowe' są solidnie drogie), konstrukcja ułatwiająca użytkowanie (manipulatory w odpowiednich miejscach itd).

Patrząc na to, że mieszkasz w UK, celowałbym zdecydowanie w podstawowe, nawet najniższe modele firmy Bowens, która jest dostępna powszechnie i w wielu sklepach. Sprawdziłem właśnie przykładową cenę i wyszło mi że zestaw 2x200Ws Bowensa to okolice 450 funtów - niby 2x więcej od zestawu, który znalazłeś na ebayu, ale to zestaw solidny, nie na tymczasówkę. Te 200Ws powinny wystarczyć do podstawowych kadrów bez szaleństw.

Acha, jeszcze jedno. W zestawie, do którego linka podałeś, nie ma nic na temat możliwości regulacji natężenia światła. Jeżeli to jest niemożliwe, to jest to raczej zestaw dla masochistów, a nie dla fotografów
    Ostatnio edytowane przez jagular ; 20-12-2012 o 01:25
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów