Każdy zwraca na coś innego uwagę![]()
Osobiście jestem zwolennikiem kupowania od razu czegoś poważniejszego, zwłaszcza jeżeli chcesz wykorzystywać sprzęt komercyjnie (wyobraź sobie sytuację, w której masz sesję i pada ci sprzęt...co powiesz klientowi?).
Myślę że ważna jest solidność, trwałość, możliwość użycia różnych akcesoriów (chodzi tu zwłaszcza o producentów "niezależnych" - chyba wszystkie akcesoria 'firmowe' są solidnie drogie), konstrukcja ułatwiająca użytkowanie (manipulatory w odpowiednich miejscach itd).
Patrząc na to, że mieszkasz w UK, celowałbym zdecydowanie w podstawowe, nawet najniższe modele firmy Bowens, która jest dostępna powszechnie i w wielu sklepach. Sprawdziłem właśnie przykładową cenę i wyszło mi że zestaw 2x200Ws Bowensa to okolice 450 funtów - niby 2x więcej od zestawu, który znalazłeś na ebayu, ale to zestaw solidny, nie na tymczasówkę. Te 200Ws powinny wystarczyć do podstawowych kadrów bez szaleństw.
Acha, jeszcze jedno. W zestawie, do którego linka podałeś, nie ma nic na temat możliwości regulacji natężenia światła. Jeżeli to jest niemożliwe, to jest to raczej zestaw dla masochistów, a nie dla fotografów![]()